ZNANJE - IMANJE

Reciklirano imanje u Vukomeriću dobilo svoju ekoknjižnicu

vukomeric
vukomeric1
vukomeric2
vukomeric3
vukomeric4
vukomeric5
31.05.2011.
u 01:00
Uz zanimljivu literaturu, knjižnica će biti i mjesto druženja, nudeći svoj prostor za razgovore, projekcije, tematske večeri, kulturna zbivanja
Pogledaj originalni članak

Na recikliranom imanju u selu Vukomerić proteklog je vikenda otvorena multimedijalna knjižnica “Znanje imanje”.
Uz simboličnu članarinu od 50 kuna, u knjižnici će se moći posuđivati knjige iz područja ekološke proizvodnje hrane, permakulture i dizajna, graditeljstva, ekonomije, očuvanja bioraznolikosti i drugih područja koje pokriva udruga ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa).

Uz zanimljvu literaturu, knjižnica će biti i mjesto druženja nudeći svoj prostor za razgovore, projekcije, tematske večeri, kulturna zbivanja kako bi se potaknula veća suradnja u Vukomeriću i široj lokalnoj zajednici.
Stotinjak gostiju na otvaranju knjižnice razgledalo je imanje i sajam ekoproizvoda, od raznih ulja, kremica, sjemenki do paste za zube i dakako - dobre kapljice.
Tom je prilikom predstavljena i knjiga “Novac bez kamata i inflacije - stvaranje prihvatljivog i ekološkog sredstva razmjene” autorice Margrit Kennedy, prikazan je i crtić “Novac kao dug”, dok su najmlađi posjetitelji ipak najviše uživali igrajući se u pješčaniku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.