Gradska Skupština

Resničani ispred Skupštine: Nećemo spalionicu

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Resničani ispred Skupštine: Nećemo spalionicu
03.07.2014.
u 09:25
Zamjenice gradonačelnika jučer rekle kako nema aktualnog sata, a već danas izlaze za govornicu i pokušavaju odgovoriti zastupnicima
Pogledaj originalni članak

Iako su još jučer zamjenice gradonačelnika Vesna Kusin i Sandra Švaljek pred svim novinarima ustvrdile i nekoliko puta ponovile kako aktualnog sata na današnjoj sjednici Skupštine neće biti, 15. po redu sjednica u ovom sazivu otvorena je upravo pitanjima gradskih zastupnika.

Ipak postavljaju pitanja

Aktualni sat na redu je, a na pitanja zastupnicima umjesto gradonačelnika Milana Bandića koji je na službenom putu u Kazahstanu, odgovaraju njegove zamjenice i gradski pročelnici. Ili to barem pokušavaju.

- Očito je da pročelnici neće danas odgovarati na pitanja. Ne znam da li je to zato što ne smiju ili zato što ne znaju odgovore - ustvrdio je za govornicom HDZ-ov Mario Župan,.

A prije nego li su skupštinari uopće započeli sa sjednicom, pred zgradom su ih dočekali članovi Udruge za zaštitu okoliša Resnik protiveći se najavljenoj spalionici u Resniku poručujući kako već duže vrijeme nude riješenja koja

baš nitko ne prihvaća.

Bez ekološkog sustava

-Ovakva odluka u cjelini ne osigurava uspostavu ekološkog sustava, niti zbrinjavanje otpada na ekološki način, za koje struka ima riješenje. Njome se ne osigurava provođenje zakonskog načela: onečišćivač plaća niti takva odluka osigurava provođenje odvojenog prikupljanja komunalnog otpada- poručili su članovi udruge.

>> Otkrivamo kako će izgledati i raditi spalionica otpada u Resniku

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:54 03.07.2014.

Hm, nije u redu od gradonačelnika da ženama i pročelnicima ostavi toliki posao, a zna se da on voli delati. Ovo izgleda da dela za sebe, a za druge ga boli.

SO
Somelier
13:06 03.07.2014.

Resničan ti si živi humor.Nemaš pojma kakova se nova tehnologija ugrađuje u današnje spalionice. Šteta trošiti riječi na tebe. Ti si od onih kojim je važno da su protiv iako ne znaju zašto.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
14:06 03.07.2014.

Nije problem spalionica, nego lokacija. Pedlažem da se spalionica izgradi na mjestu starog Paromlina ili recimo na Ravnicama. Pitajte okolno stanovištvo o ekološkoj svijesti !