ponovo će zasjati

Roditelji Trnja udružili snage i obnavljaju fasadu dječjeg vrtića

Foto: Borna Filic/PIXSELL
vrtic vladimir nazor,trnje,portal (1)
Foto: Borna Filic/PIXSELL
vrtic vladimir nazor,trnje,portal (1)
Foto: ''
kvartovska prica
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
26.10.2013.
u 14:23
Nadamo se da će na akciju uređenja doći bar 50 ljudi, tate, mame i djeca
Pogledaj originalni članak

Iako se nalazi uz Držićevu, jednu od najprometnijih zagrebačkih ulica, Dječji vrtić Vladimira Nazora poglede vozača, a i stanovnika kvarta u kojem se nalazi, ne privlači svojom šarenom bojom ili veselim i novim spravama, kao što bi trebalo svako mjesto na kojem se okupljaju djeca.

Bojat će i djeca

Stara bijela fasada prepuna je grafita, a prevladavaju crteži mrtvačkih glava i kukastih križeva u koje djeca, kad izađu u dvorište na igranje, svakodnevno moraju gledati. Upravo iz tog razloga roditelji Trnja udružili su svoje snage te će vrtić njihove djece od danas zasjati u novom ruhu.

– Krećemo od osam ujutro. Postavljamo skele, miješamo boje, dijelimo kistove, a zatim se bacamo na bojenje – kazao je Siniša Miščević, jedan od roditelja koji su pokrenuli obnovu fasade vrtića.

To nitko neće raditi sam, rekao je tata Miščević te dodao da su kupili i kistove za djecu koja će bojiti manje dijelove zidova i pješčanike. Pomoći će im i domar vrtića, odgojiteljice, ali i kuharice koje će pripremiti ručak za pedesetero ljudi.

– To je broj kojem se nadamo. Tate, mame i djeca. Naravno, ako ih bude i više, spremni smo podijeliti i svoje porcije – našalila se mama Jadranka Čulo Petrovčić koja će na “radnu akciju” doći sa suprugom i djecom.

Novac osigurali sponzori

Kako kaže, ona će bojiti s mamama niže dijelove zidova, dok će se tate boriti s gletanjem i bojenjem viših dijelova pročelja. Boju koja im ostane, kažu roditelji, iskoristit će za uređivanje unutrašnjosti vrtića kojemu je također potrebna obnova.

– Novac smo skupili sami. Doduše, od različitih tvrtki koje su nam odmah priskočile upomoć i odlučile nam osigurati sredstva za nabavu materijala, poput AKD, Prvi faktor, Erste banka, Vaillant i Bosna Lijek– rekla je Tihana Miščević te dodala kako bojenje fasade roditelji neće raditi na svoju ruku, već prema projektu arhitektice Ivane Potočić.

Vrtić će tako odsad biti žive žute boje sa šarenim stupovima, a roditelji najavljuju i sljedeću akciju, uređenje parka ispred Dječjeg vrtića Vladimira Nazora u kojem se u kišnim vremenima stvaraju lokve i blato pa se djeca ne mogu u njemu igrati.

>>Azbestni krov mora se zamijeniti na još 14 škola i 10 vrtića u gradu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.