Klasična gimnazija

Roditelji učenika krenuli u borbu za prava ravnateljice

Foto: ''
Roditelji učenika krenuli u borbu za prava ravnateljice
09.02.2011.
u 23:39
Anđelka Dukat bila je na čelu gimnazije 15 godina, a smijenjena je nakon što je pogodovala učenici za dvojku uvjetujući da se preseli u drugu školu
Pogledaj originalni članak

"Profesorica Dukat je izrazito kvalitetna osoba, vrstan stručnjak i pedagog koja je učinila sve kako bi pomogla učenici u teškoj životnoj situaciji" – dio je pisma Vijeća roditelja Klasične gimnazije ministru obrazovanja Radovanu Fuchs, kojim traže da poništi odluku o razrješenju ravnateljice te škole, Anđelke Dukat.

 Bez pomoći profesora

Naime, ravnateljica Dukat prvotno je smijenjena lanjskog studenog nakon optužba da je krivotvorila ocjenu učenici škole, Ani. Dvojku je Ani podsjećamo, kako se ispostavilo, dala uz uvjet da se učenica preseli u drugu školu. Konačno razrješenje iz Ministarstva je stiglo prije dva tjedna, ali bez prava žalbe. Tako barem tvrdi Vijeće roditelja Klasične koji smatraju da je to pregruba kazna za donedavnu ravnateljicu.

– Moje je dijete u toj gimnaziji i znam da je ona izvrstan ravnatelj koji roditelji mogu samo poželjeti. I prema roditeljima sve djece izvrsno se odnosi i razgovara s njima. Kao roditelju mi je strašno žao da je se na ovakav način razriješi dužnosti – ispričala je predsjednica Vijeća roditelja, Mila Mikecin Mišetić.

Roditelji nadalje strahuju i da, kako kažu, bi ovaj slučaj mogao rezultirati time da profesori više neće u potpunosti htjeti pomagati učenicima iz straha za svoje radno mjesto. Upravo to, među ostalim, poslali su i ministarstvu gdje pitaju: "Objasnite je li zaista bio nužan takav drastičan potez, je li omjer zločina i kazne primjeren u ovom slučaju?".

"Nečasni otpust"

Inače, profesorica Dukat na čelu ove zagrebačke gimnazije bila je 15 godina od svojeg ukupnog staža koji je čak 37 godina. Razlog je to više, smatraju roditelji, da se ponovno propita "nečasni otpust" jer je bivšoj ravnateljici nužno dočekati mirovinu. Što ona o tome misli i koji su njezini planovi Anđelka Dukat ne želi komentirati.

Njezini dojučerašnji kolege reći će pak da se za silenzio odlučila kako "ne bi ispalo da si radi propagandu i da nagovara roditelje da se bore za nju".

Ova tema jučer je, čini se, bila nepoželjna i u samo Klasičnoj gimnaziji iz koje nismo uspjeli dobiti nikakav komentar.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

ZI
zigi7darko
23:52 09.02.2011.

U Ministarstvu rade ljudi koji nisu proveli (većina) ni dan u nastavi i nemaju pojma kako to izgleda u svakodnevnoj nastavi. Nisu kompetentni da ocjenjuju kako neko riješava probleme. Oni također nemaju pojma da je svakodnevno u hrvatskim školama izgubljeno tisuće sati nastave, zbog nemogučnosti održavanja nastave. To je svakodnevno više stotina tisuća kuna baćenih u vjetar. Oni jednostavno dobro žive u ministarstvu, aučiteljima i profesorima ne pomažu nimalo, nego im par puta godišnje svojim bisernim idejama zagorčavaju život!

PA
pako
07:22 10.02.2011.

Ima smisla ali ako je djete uz to što nije savladalo gradivo bilo i mobingirano i šikanirano ima smisla i otkaz.

OB
-obrisani-
06:39 10.02.2011.

Za pomoc uceniku poklanjanjem usljive dvojke-otkaz! Za kradju milijuna eura i upropastavanje firmi-promocija ili milijunska otpremnina. Drustvo bez morala i drustvo nakaradnih vrijednosti.