županija

Samo za božićno ukrašavanje više od 500.000 kuna

Samo za božićno ukrašavanje više od 500.000 kuna
09.11.2014.
u 07:09
U Svetoj Nedelji ukrase kupili lani, a kupit će ih i ove godine za 31.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Više od 500 tisuća kuna izdvojit će se iz proračuna devet županijskih gradova za nadolazeće božićno i novogodišnje postavljanje ukrasa na trgove, ulice, fontane i kružne tokove.

Svi uranili

Novac je to namijenjen u budžetima isključivo za održavanje, postavljanje, a onda i ovogodišnje uklanjanje lampica i ukrasa, a u spomenuti iznos nije uračunat novac koji su neki od županijskih gradova u ovoj godini odlučili potrošiti za nabavu novih ukrasnih dekoracija. Iako je do blagdana mjesec i pol, među prvima su s ukrašavanjem počeli u Velikoj Gorici, a ono će biti gotovo do 6. prosinca.

– Prošle godine potrošeno je 584.670,30 kuna. Od toga je 231.463,75 kuna za nove ukrase koji su postavljeni na Vodotornju i u parku dr. Tuđmana. Ovogodišnji trošak kićenja iznosit će 353 tisuća kuna– poručili su u Velikoj Gorici.

Božićna rasvjeta u Zaprešiću palit će se prve adventske nedjelje, 30. studenog.

Ako kupujemo onda je to zato da zamijenimo ukrase koji su neispravni

Grad Zaprešić

–Trošimo novac samo za potrošni materijal nužan za postavljanje lampica i ostalih ukrasa kao što su novi kablovi, vezice. Ako kupujemo, onda je to zato da zamijenimo one ukrase koji su neispravni i ne mogu se popraviti – poručili su iz Zaprešića.

I dok oni popravljaju što se popraviti da, u Svetoj Nedelji za tekuće održavanje ukrasa kupljenih u ranijim godinama ove su godine predvidjeli 50 tisuća kuna, a u tijeku je i postupak javne nabave za ponovnu nabavku novih ukrasa za koje će se tijekom ove godine potrošiti dodatnih 31 tisuću kuna.

Svake godine novo

Dodatni je to trošak jer su i lani u tome gradu potrošili 87.438 kuna za kupnju novih božićnih ukrasa. I dok će ove godine u Svetoj Nedelji širiti zonu ukrašavanja, zbog potrošenog novca na jednoj, odlučili su uštedjeti na drugoj strani, pa su predvidjeli manji iznos za montiranje i skidanje nego lani kada su imali i užu zonu kićenja i manje ukrasa. Realnije je ipak računati kako će taj iznos biti premašen.

Vrbovčani će svoj grad okićen imati početkom prosinca bez obzira na to što ovogodišnjim budžetom nisu predvidjeli iznos za postavljanje ukrasa i rasvjete, iako ih je to lani koštalo 30 tisuća kuna.

– Lani smo kupili nove ukrase koje smo platili 15.000 kuna – poručili su u Vrbovcu.

Grad Zaprešić s blagdanskim uređenjem grada kreće prve adventske nedjelje, 30. studenoga. Tog se dana u centru grada pali prva adventska svijeća i kompletna božićna rasvjeta. Ove godine neće nabavljati nove božićne ukrase već će za uređenje iskoristiti postojeće dekoracije. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

CA
capto a parva
09:11 09.11.2014.

.... ja ču morati staviti u oglas .... tržim božičnu jelku na poklon....

DU
Deleted user
12:09 10.11.2014.

Kod mene doma, kada je malo novca, uvijek se prvo prestane trošiti na sve što nije životno neophodno ili se biraju jeftiniji i skormniji načini obilježavanja pojedinih događaja. Međutim, čini se da kada drugi plaćaju, administracija gradova i općina sipa šakom i kapom, ne mareći što sugrađani često nemaju ni za osnovne potrebe. Ako ima novca za ukrase - preraspodjelite ga gdje je potrebniji.

MH
mrtav-hladan
16:55 09.11.2014.

Jel to kod nas kriza .?