GRADSKA SKUPŠTINA

SDP-ovi i HNS-ovi zastupnici napustili sjednicu. Bandić Bernardiću: Obratili ste se kao Che Guevara

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
SDP-ovi i HNS-ovi zastupnici napustili sjednicu. Bandić Bernardiću: Obratili ste se kao Che Guevara
31.08.2016.
u 10:45
Bernardić: Sve ove protuzakonite odluke u funkciji su predizborne kampanje
Pogledaj originalni članak

Još i prije početka službene sjednice Gradske skupštine, za vrijeme usvajanja dnevnog reda, SDP-ov Davor Bernardić pozvao je gradonačelnika Milana Bandića i sve zastupnike da odgode sjednicu ili da se s nje povuku sporne točke za koje Bernardić kaže da su protuzakonite. Svojim prijedlogom Bernardić je tražio da se iste usuglase sa zakonom pa na dnevni red stave na redovnoj idućoj sjednici Skupštine. 

Među tim točkama su odluka o nabavi udžbenika svoj romskoj djeci u Hrvatskoj te petrinjskim učenicima, odluka o davanju naknade majkama odgajateljicama, kao i odluka o otpisu dugova.

– Sve ove protuzakonite odluke u funkciji su predizborne kampanje, gdje se novcem Zagrepčana kupuju glasovi. Povucite protuzakonite točke dnevnog reda – poručio je Bernardić.

Bandić se na prozivke o protuzakonitosti naljutio, kazao je da on 16 i pol godina vodi grad te je zamolio Bernardića da ne vrijeđa ni njega kao gradonačelnika, ali ni sve službe gradske uprave koje su pripremale odluku.

– Ja 16 i pol godina vodim ovaj grad. Poštujte me, ako ne kao gradonačelnika, onda kao oca. Vi ste se ovdje s govornice obratili kao Che Guevara sa svojih 119, ali to nije dobro. Predizborna kampanja je kod vas. Kod mene je 365 dana dokazanog rada – poručio je Bandić.

Da su predložene točke sporne, slaže se i HNS-ov Tomislav Stojak

– Ovo je najteža sjednica Skupštine do sada. Molim da pomaknete ove točke dnevnog reda. Ništa se neće dogoditi ako njima budemo raspravljali za mjesec dana na redovnoj sjednici – upozorio je Stojak.

Kako njihove zahtjeve nisu prihvatili ni Bandić, ali ni predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, koji je kazao da se nitko od zastupnika nije bunio na Predsjedništvu kad se dogovarala skupština, SDP-ovi i HNS-ovi zastupnici i prije početka aktualnog sata napustili su sjednicu Gradske skupštine. Na nju se do kraja dana više neće vratiti. Kažu da u protuzakonitim odlukama neće sudjelovati. 

>> Odgođeno optužno vijeće za aferu Štandovi. Bandić: Ponosan sam na tu optužnicu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 77

DU
Deleted user
11:08 31.08.2016.

istina je da je bandić "ni vrit ni mimo" ,ali je istina da sdp uvijek bježi kad je interes hrvata u pitanju. to je dokazao u saboru ,kad su pobjegli od glasovanja o samostalnosti ,sada pak bježe kad se glasuje o pronatalitetnom potezu prema hrvatskim majkama ,jer nas nestaje kao naroda. sdp uvijek protiv nacionalnih interesa hrvata ,a zoki se razmeće hrvatstvom kao da mu je luburić otac ,a ne onaj bahati stipe koji se svađa sa škovacinima ,dok ljudi rade svoj posao. bernardiću ,zaglibio si.

JB
jole.brajin
11:50 31.08.2016.

Nemam ništa protiv roma,ali g.Bandić im se uvlači kao glista u onu stvar.Mislim da je u pitanju par glasova.

LO
lorenaa0808
12:18 31.08.2016.

Bandić radi kao svi naši političari zajedno.