TEŽAK SUDAR

Sedamnaest ozlijeđenih u sudaru tramvaja

07.07.2002.
u 00:00
Ozlijeđene su u Traumu i KB Dubravu prevozila troja kola Hitne pomoći i građani koji su se zaustavljali da pomognu
Pogledaj originalni članak

Sedamnaest je osoba ozlijeđeno jučer u 13.22 sati u sudaru dvaju tramvaja na Maksimirskoj cesti kod Avenije Gojka Šuška. Tramvaj linije 11, kojim je sjevernom prugom Maksimirske ceste u smjeru grada upravljao Željko Š., udario je u stražnji dio tramvaja linije 12, kojim je upravljao Martin V.

U bolnice je trojim vozilima Hitne pomoći i nekoliko privatnih automobila najprije prevezeno devetero ozlijeđenih, i to u KB Dubravu i Kliniku za traumatologiju. Ostali su kasnije prijavili ozljede.

Kako smo doznali na mjestu nesreće, prvi tramvaj prikočio je zbog automobila na pruzi koji se dovezao iz Svetošimunske ulice. U tom je trenutku drugi tramvaj naletio na prikolicu prvog tramvaja.

Prema izjavama očevidaca, nakon praska iz tramvaja se zadimilo, a zatim se začuo jauk. Otvorila su se vrata prednjih tramvajskih kola "jedanaestice" i putnici su isteturali iz tramvaja i polijegali po travi uz nogostup.

Vozača "jedanaestice" Željka Š. iznijeli su iz tramvaja jer nije mogao sam hodati, a žalio se na bolove u nogama, koje su mu najviše stradale u sudaru. U motornim kolima "jedanaestice" jedna je baka nezgodno pala i jako je krvarila, pa je na podu ostala velika lokva krvi i nekoliko gaza kojima je liječnička ekipa Hitne pomoći zaustavila krvarenje.

Oba su tramvaja jako oštećena. Prednji dio "jedanaestice" jako je oštećen: razbijeni prozori, savijeni limovi, savijena ulazna vrata, podignuti pod, a tramvajem su letjeli i podni poklopci koje je snažan sudar izbacio iz ležišta. I stražnji kraj "dvanaestice" pretrpio je veliku štetu, počevši od lima i stražnjih prozora, pa preko zadnjih ulaznih vrata i poda koji se u sudaru izdignuo.

Očevid je obavila I. policijska postaja prometne policije iz Heinzelove ulice, a oštećeni tramvaji dizalicom su odvučeni u spremište tramvaja u Dubravi. Tijekom očevida tramvajski promet Maksimirskom cestom u smjeru grada bio je u zastoju sve dok oštećeni tramvaji nisu odvučeni u spremište.

D. Tadić

Pogledajte na vecernji.hr