Kod svete helene

Škola zdravog kuhanja uz pravilno korištenje začina

Škola zdravog kuhanja uz pravilno korištenje začina
06.08.2014.
u 20:45
Uz kuhanje, u Rakovcu će se moći i obići imanje na kojem se uzgajaju različite vrste začina i biljaka, a prva škola kuhanja uz obilazak imanja na rasporedu je već sutra
Pogledaj originalni članak

Škola zdravog kuhanja novost je s imanja Green Friends u Rakovcu, na kojem se već godinama uzgajaju različite vrste začina.

Bosiljak, mentu, majčinu dušicu, ali i nešto egzotičnije začine poput jalapeno papričica ili pak one znane kao "pelin coca-cola" zainteresirani već sad mogu pronaći u drvenoj kućici u prizemlju Centra Cvjetnog, gdje iz Green Friendsa svakodnevno donose svoje svježe plodove. Oni koji se ipak odluče na izlet, različite začine mogu pronaći upravo na imanju nedaleko od Svete Helene.

– Ljubav prema ovakvoj vrsti kuhanja prenijele su mi mama i teta koje su živjele u Njemačkoj te su otamo počele nositi začine kojih ovdje nije bilo – objasnio je Filip Kencek, koji vodi imanje u Rakovcu. Za pokretanje škole kuhanja, rekao je Kencek, na imanju Green Friends odlučili su se jer su željeli da ljudi nauče kako na pravilan način upotrebljavati začine.

Prva škola kuhanja uz obilazak imanja na rasporedu je 7. kolovoza, a dodatne informacije i prijave mogu se naći na skolazdravogkuhanja@gmail.com.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.