oporbi prekipjelo:

Šahtove biste dali privatnicima, a ViO da onda samo šalje račune?

05.12.2017.
u 09:17
Čulo se jučer i da su na natječaj za remetinečki rotor stigle žalbe, a Tomislavac se nije počeo popločavati kako se ne bi ometao Advent
Pogledaj originalni članak

Tridesetak zastupnika po točki. Čitav dan jučer, od samog jutra, kad su sa zasjedanjem počeli s pola sata zakašnjenja jer ih nije bilo dovoljno, mučili su se skupštinari s kvorumom. Srušila ga je u konačnici oporba, i to nakon što su se vladajući spotaknuli o – šahtove. Odluka kojom se privatnim tvrtkama trebao dati posao čišćenja linijskih rešetki i slivnika, a i njihova rekonstrukcija, kao i asfaltiranje nakon obnavljanja, natjerala je ljevicu da se ne pojavi na glasovanju.

Preskočili, a naknadu uzeli

Vodoopskrba i odvodnja (ViO) na kraju će služiti samo za slanje računa – komentirao je SDP-ov Zvane Brumnić činjenicu da bi gradska tvrtka održavati šahtove trebala u samo sedam četvrti, dok bi u ostalih deset pripali privatnicima. U Gradu su to objasnili nedostatkom specijaliziranih vozila za cijeli Zagreb.

– U posljednje tri godine propala su tri natječaja za ta vozila. Treba se zapitati piše li ih netko namjerno tako da propadaju – istaknuo je Brumnić, dok je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš rekao kako je riječ ili o nesposobnosti ViO-a da na vrijeme osigura kapacitete i pokrije sve četvrti ili, što je njemu, kazao je, izglednije, da se posao namješta određenom privatnom poduzeću. Razlozi su to zbog kojih se oporba na izglasavanju točke nije pojavila, dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević ju je povukla, dok su vladajući otvorili “paljbu” prema ljevici.

– Zamislite, naknade za sjednicu su uzeli, ali raspravu su odlučili preskočiti – zaključio je predsjednik Skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, dok mu je SDP-ov Rajko Ostojić rekao kako su zastupnici bili u zgradi, samo ne u vijećnici. Da je onda mogao biti za operacijskim stolom, a ne šetati hodnikom, poručio mu je Mikulić. Čulo se jučer na sjednici i kako se remetinečki rotor još neće graditi jer su se na natječaj žalili izvođači radova, Tomislavac nisu krenuli popločavati da ne ometaju održavanje Adventa, a Trg Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Španskom i dalje poplavljuje jer je gotova tek prva faza radova.

“Tri sata, a - ništa”

Najburnija rasprava povela se, dakako, oko točke o uklanjanju biste Ive Lole Ribara, o kojoj su zastupnici raspravljali od 20 do 23 sata, a zaključili nisu ništa. Jer na sjednici, koju će nastaviti 11. prosinca, opet – nije bilo kvoruma.

POGLEDAJTE Ovako će izgledati novi zagrebački rotor

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BS
@bserver
09:55 05.12.2017.

Mafija i dalje ima državu!

VI
Vito
11:18 05.12.2017.

posao namješta određenom privatnom poduzeću - Autor Mateja Šobak ::: Molim lijepo napišite kojem to privatnom poduzeću pljačkaška organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske namješta posao??? __ Na web stranici ViO jasno piše: Starogrčki filozofi smatrali su vodu početkom svega, a moderna znanost tvrdi da se živa bića najvećim dijelom sastoje od vode (50 do 90%). Voda kao osnovni preduvjet života, nastanka i razvoja civilizacije predstavlja vrijednost nemjerljivu materijalnim dobrima. --- Sad nam morate objasniti zašto "gradonačelnik" želi poslove ViO pokloniti privatniku, (kojem???), jer je voda i odvodnja uvijek bila javna, a ne privatna potreba.

DU
Deleted user
14:24 05.12.2017.

ViO je firma u kojoj ljudi sumnjiceni za razna kaznena djela, oslobodeni zbog aljkavih istraga danas odlucuju sto ce direktorica potpisati ili ne potpistai. Zar nije lakrdija da osobe privođene i saslusavane zbog određenih radnji koje su ostale nerasvjetljene danas upravo odlucuju o stvarima kojima ni kilometrima blizu ne bi smjele prismrdjeti. No SDP-e Dugo selo jos uvijek najjacu podruznicu ili ogranak ima upravo u Vio-u. G. Milane tak se ne dela. Smiješno i degutantno,,,