Više od dvije tone mesa i 1750 kilograma eko povrća, ukupno šest tisuća porcija, pripremljeno je za Street food festival, koji će se prvi put održati na Europskom trgu.
Glavna tema za vikend 25. i 26. travnja bit će roštilj pa će se servirati, među ostalim, tzv. buncek dog, janjeći šiš dog, marinirana svinjska vratina, ali i Kremenko steak.
– Radi se o svinjskom butu prerezanom po dijagonali, koji će stajati u suhom pacu sedam dana. Dostatan je za dvije osobe i koštat će 60 kuna – opisao je jelo jedan od idejnih začetnika projekta Matija Nikolić.
Uz njega, za ideju je zaslužna i Lana Klingor Mihić, koja je najavila jednu promjenu – ulaz se posljednji put plaćao 60 kuna i nije bilo ograničenja u hrani, no sad je ulaz besplatan, a naplaćivat će se porcija – 30 kuna.
– Uz jelo se servira i salata i somun – kaže Lana Klingor Mihić. Nudit će i pivo iz pivovare Medvedgrad.
A pita me moja stara: " a kaj je to Street food festival?" A ja joj velim, cuj stara, u ovoj ponosnoj zemlji gdje boze sacuvaj da ti je mozda pradjeda bio srbin, sramimo se svog jezika. Drugim rijecima mozes blebetati na engleskom koliko hoces, ali sacuvaj boze da velis nekaj kaj bi slicilo srpskom. Pa sad ti to razumi.