PROMO

Stanovnici Dugog Sela trčali za svog sugrađanina Patrika

Foto: Promo
Stanovnici Dugog Sela trčali za svog sugrađanina Patrika
26.03.2018.
u 09:52
Za liječenje Patrika Vidovića ( 18) nizom humanitarnih akcija skupili 190 000kuna
Pogledaj originalni članak

Atletski klub Martin Dugo Selo organizirao je humanitarnu utrku kako bi prikupili novac za liječenje Patrika Vidovića (18). Četristotinjak natjecatelja i još toliko navijača sudjelovalo je ovog vikenda na humanitarnoj utrci „Patrikov put nade“. Za 18-godišnjeg mladića Patrika Vidovića iz Dugog Sela, koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije, njegovi sugrađani ujedinili su svoje snage i odlučili prikupiti novac za njegovu terapiju. Kotizacijom za utrku prikupili su 15 000 kuna, a humanitarnu utrku organizirao je Atletski klub Martin Dugo Selo. Najmlađi su otrčali svega 100 metara, dok su odrasli prešli rutu od pet kilometara. Uz bok sa svojim sugrađanima, nekoliko kilometara za Patrika otrčao je i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

Lijepo je bilo vidjeti humanost na djelu, i to u pravom smislu riječi, u malom gradiću u blizini Zagreba Sa dodatnih petnaest tisuća kuna prikupljenih prodajom brojeva za nastup u utrci brojka se popela na preko 190.000 kuna. Time je omogućena kvalitetna terapija i pružena je šansa mladom Patriku. Izjavio je dr.Nenad Panian gradonačelnik Dugog Sela

Osim na utrci, za Patrika se skupljao novac i na nedavno održanom izboru za Miss Zagrebačke županije, čiji je domaćin također bilo Dugo Selo. Tom prilikom, jedna je udruga za Patrikovo liječenje donirala 50 tisuća kuna, a Zagrebačka županija još 70 tisuća kuna. Novac je prikupljen i od prodaje lampiona te donacija na žiro-račun. S dodatnih 15.000 kuna prikupljenih na humanitarnoj utrci, ukupan iznos prikupljen za Patrikovo liječenje neurorehabilitacijskom robotskom terapijom, popeo se na 190 tisuća kuna. To bi trebalo biti dovoljno za skupu terapiju koju si mladićeva obitelj ne može sama priuštiti, a zahvaljujući kojoj bi Patrik mogao napraviti prve samostalne korake. To je izmamilo osmijeh na lice i njegovoj peteročlanoj obitelji, a osobito bratu blizancu.

Naime, on i brat rođeni su carskim rezom, ali zbog komplikacija prilikom poroda, Patrik je pretrpio oštećenje mozga, što je uzrokovalo cerebralnu paralizu i ostale bolesti. Veliku ulogu odigrali su i sugrađani, koji su u nekoliko navrata organizirali razne humanitarne akcije kako bi prikupili novac za liječenje Patrika Vidovića.

Pogledajte na vecernji.hr