Akademija zdravog kuhanja

Što kažete na energetske okruglice za gablec?

Foto: Grgur Žučko/pixsell
14.12.2015., Zagreb - U Centru za kulturu prehranje odrzana je radionica zdravog kuhanja i pripreme vegetarijaskih jela pod vodstvom Vanje Varge. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
14.12.2015., Zagreb - U Centru za kulturu prehranje odrzana je radionica zdravog kuhanja i pripreme vegetarijaskih jela pod vodstvom Vanje Varge. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
14.12.2015., Zagreb - U Centru za kulturu prehranje odrzana je radionica zdravog kuhanja i pripreme vegetarijaskih jela pod vodstvom Vanje Varge. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
14.12.2015., Zagreb - U Centru za kulturu prehranje odrzana je radionica zdravog kuhanja i pripreme vegetarijaskih jela pod vodstvom Vanje Varge. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
vegetarijanska hrana
Foto: Grgur Žučko/pixsell
vegetarijanska hrana
Foto: Grgur Žučko/pixsell
vegetarijanska hrana
Foto: Grgur Žučko/pixsell
vegetarijanska hrana
Foto: Grgur Žučko/pixsell
vegetarijanska hrana
Foto: Grgur Žučko/pixsell
vegetarijanska hrana
17.12.2015.
u 07:15
Polaznice učile raditi bezmesne obroke i osmišljavale jelovnik od doručka do deserta Radionice koje vodi Vanja Varga održavaju se ponedjeljkom i srijedom u Nazorovoj 18, "Vege, zdravo i brzo" tema je i idući put
Pogledaj originalni članak

"Vege-burgeri", energetske okruglice i quiche s tijestom od krumpira samo su dio jelovnika koji su pripremile polaznice kulinarske radionice Akademije zdravog kuhanja. Poduku kuhanja s namirnicama bez mesa organiziraju portal Dobar tek Spar, Ordinacija.hr i Centar za kulturu prehrane u Nazorovoj 18 gdje se radionice i održavaju.

Pašteta od oraha

Ovoga tjedna kuhalo se na temu "Zdravo, vege, brzo", a u siječnju će tema biti "Bez glutena i laktoze, molim". Polaznice na poduku iz kulinarstva motivirao je nedostatak ideja u vlastitoj kuhinji. Žele dobiti inspiraciju u sastavljanju svakodnevnih jelovnika. Voditeljica radionice Vanja Varga s njima je pripremala jela od doručka do deserta. Pekle su smeđe kifliće s maslinovim uljem i pripremile paštetu od oraha.

Idealan spoj za doručak. V. Varga objasnila je da je prehrana bez mesa zahtjevnija jer je nužno više voditi računa o namirnicama koje se konzumiraju te planirati prehranu kako bi se u organizam unijelo sve što mu je potrebno.

Možda tata počne jesti

Nikolina Mošmondor je vegetarijanka već petnaest godina, a u Nazorovu 18 došla je da "upije" neku od ideja koju će primijeniti pri osmišljavanju zimskih, zasitnih jela.

– Ovo mi je prva radionica, došla sam jer želim nešto naučiti. Iz prehrane sam izbacila ugljikohidrate i slatko pa mi ponestaje ideja u smišljanju jelovnika – kazala je Nikolina koja je na radionicu nagovorila i Vanju Ivanec. Ona je, pak, priliku odlučila iskoristiti ne zbog sebe, jer ona ne radi iznimke u hrani, već zbog oca.

– Tata je vegetarijanac i nikada ne jede što skuham pa se nadam da ću nakon radionice napraviti nešto samo za njega što će mu se svidjeti – kazala je Vanja.

Radionice Akademije zdravog kuhanja su ponedjeljkom i srijedom od 18 do 20 sati. Cijena je jedne radionice 150 kuna.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.