odluka 1. prosinca

Stranka Za grad: Izađite na referendum i glasajte 'protiv'

Foto: stranka Za Grad
Stranka Za grad: Izađite na referendum i glasajte 'protiv'
28.11.2013.
u 08:43
- Oko pitanja ljudskih prava ne treba politički kalkulirati, ma koliko to bilo oportuno, kazala je supredsjednica stranke Iva Kvakić.
Pogledaj originalni članak

- Pozivamo sve svoje članove, simpatizere i birače da u nedjelju 1. prosinca izađu na referendum i glasaju "protiv" jer u ovom slučaju"protiv" znači za slobodu, za jednakost, za manjine, poručili su iz zagrebačke strane Za grad. Pozivaju i predstavnike stranaka vladajuće koalicije i drugih stranaka da jasno i nedvosmisleno upute isti poziv.

- Oko pitanja ljudskih prava ne treba politički kalkulirati, ma koliko im to bilo oportuno, kazala je supredsjednica stranke Iva Kvakić.

Stranka se inače zalaže  za povećanje sudjelovanja građana u političkom odlučivanju, no smatrajunesretnim što se ova javna rasprava vodi oko toga treba li u Ustav ući odredba koja dovodi u pitanje pravo na jednakost.

- Zemlja je tim demokratičnija čim više građana sudjeluje u političkim procesima, ali jednako tako i čim se više štite manjine. U ovom slučaju, pod krinkom demokracije, odlučuje se o pravima manjina - a to je nedopustivo,  izjavio je Marko Gregović, supredsjednik stranke Za grad.

Smatraju kako je postojeći zakon o referendumu manjkav jer jedne strane omogućuje ugrađivanje diskriminatornih odredbi u Ustav, dok, s druge strane onemogućuje uspješno provođenje važnih lokalnih referenduma, poput onog u Dubrovniku za Srđ.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

SA
sargu123
09:16 28.11.2013.

Glasat ću ZA !

DU
duda9
13:45 28.11.2013.

Svako ima pravo na svoje mišljenje a moje je definitivno glasam ZA.

Avatar million
million
14:30 28.11.2013.

Ja cu zaokruziti ZA, time sam za zakone prirode , protiv unistenja obitelji , tradicije , nase djece i ove drzave !