uspjeh veleučilišta

Studente u Velikoj Gorici učit će profesori s Cambridgea

Foto: Kronike VG
Veleučilište Velika Gorica (1)
Foto: Kronike VG
Veleučilište Velika Gorica (1)
Foto: Kronike VG
Veleučilište Velika Gorica (1)
04.09.2013.
u 10:43
Na specijalističkom studiju u Velikoj Gorici moći će se obrazovati i studenti iz cijele Europe
Pogledaj originalni članak

Studij očne optike koji se provodi na Veleučilištu Velika Gorica vodeći je u regiji pa je Gorica postala drugi dom za buduće optometičare iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Otvaranjem specijalističkog studija u Velikoj Gorici za taj će se posao moći obrazovati i studenti iz cijele Europe, a odlična je i vijest da na veleučilište pristižu i profesori s cijenjenog Cambridgea. 

– To će biti studij na engleskom jeziku za cijelu regiju – Austriju, Češku i Njemačku, iako oni imaju svoj studij, međutim, mi smo prepoznati kao praktičari u tome i svakako će nam studenti dolaziti – kazao je Alen Stranjik, pročelnik u Veleučilištu Velika Gorica, za Kronike VG

Osim ovog provode se još i studiji: održavanje računalnih sustava, održavanje zrakoplova, održavanje motornih vozila i upravljanje u kriznim uvjetima, a veleučilište trenutačno pohađa 1500 studenata.

U tijeku su i radovi na proširenju vrijedni 17 milijuna kuna, a koji bi trebali biti gotovi do studenog, dok se useljenje u nove prostore očekuje iduće godine. Gradi se i kampus, a Veleučilište "planira" izrasti u sveučilište.

Cijeli članak čitajte ovdje.  

>>Pogledajte kako napreduju radovi na Veleučilištu Velika Gorica

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.