LJETNI HOSTEL

Studenti ovog ljeta ostaju u Cvjetnom

15.07.2002.
u 00:00
* Ljeti će u Cvjetnom boraviti Jehovini svjedoci, folklorne grupe, postdiplomanti, hrvatski studenti koji ostaju raditi i studenti s međunarodne razmjene
Pogledaj originalni članak

Studenti koji su i posljednji vikend željeli provesti u Zagrebu danas su se iselili iz svojih soba u studentskim domovima. Došao je kraj još jedne akademske godine, pa su se i menze zatvorile. Međutim, studentima koji su željeli ostati u gradu, bilo da bi radili neki od sezonskih poslova, bilo proveli ljeto učeći za jesenske rokove, Studentski centar prvi je put omogućio ljetni smještaj u SD-u Cvjetno naselje. Cvjetno naselje ljeti postaje i hostel u kojemu se po nižim cijenama može prenoćiti u gradu.

- Do sada je ljetni smještaj bio organiziran u SD-u Stjepan Radić, ali kako taj dom treba detaljno pregledati i urediti, odlučili smo se za Cvjetno. Osim toga, u tom domu ljeti uvijek ostaje oko 120 postdiplomanata i studenata s tjelesnim hendikepom, pa smo im priključili i 180 studenata koji su se prijavili za ljetni smještaj - objasnio je v. d. voditelja programa smještaja SC-a Pejo Pavlović.

Studenti će u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza biti smješteni u trećem i djelomice u prvom paviljonu po cijeni od 650 kuna za mjesec. Ostalih sedam paviljona predviđeno je za turističke grupe i pojedince koji će noćenje plaćati po 135 kuna. Kako je do sada prijavljeno oko 700 sudionika Smotre folklora u srpnju, 800 Jehovinih svjedoka za godišnju skupštinu ove vjerske zajednice posljednjeg srpanjskog vikenda te stotinu djece koja će ljeto provesti u nogometnom centru, Cvjetno će ugostiti prilično šaroliko društvo. Osim ovih velikih grupa, u Domu će boraviti i 50-ak studenata iz Austrije na međunarodnoj razmjeni i studenti iz SAD-a koji će ljeto provesti učeći hrvatski jezik. Također se očekuje i mnoštvo turista koji će na putu za more željeti prenoćiti u Zagrebu. Recepcija će raditi od 0 do 24 sata i svi koji budu željeli smještaj moći će se prijaviti u svako doba dana i noći.

- Mislim da cijena smještaja nije previsoka jer su sobe u izvrsnu stanju, opremljene zasebnim sanitarnim čvorovima i čajnim kuhinjama. Studenti bi morali platiti mnogo višu cijenu ako bi željeli unajmiti stan preko ljeta - zaključio je P. Pavlović.

Studenti koji su dobili redoviti smještaj u Cvjetnom naselju u sljedećoj akademskoj godini moći će se u Dom useliti 1. listopada. Pavlović ističe da će se u slučaju da turistički kapaciteti ne budu popunjeni u rujnu studenti moći useliti i 15-ak dana ranije.

I. Pandžić

Pogledajte na vecernji.hr