pokorili beograd

Studenti prava prvaci regije u medijskom pravu, idu u Oxford

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Studenti prava prvaci regije u medijskom pravu, idu u Oxford
20.12.2013.
u 13:45
Na natjecanju Price Media Law Moot Court Competition u Beogradu zagrebački studenti prava osvojili prvo mjesto u konkurenciji 40 sudionika iz devet zemalja regije. Dobili su i nagradu za najbolje podneske - tužbu i odgovor na nju. Kvalificirali su se na međunarodno natjecanje u travnju u Oxfordu
Pogledaj originalni članak

Morana Perušić, Teodora Skelin, Ana Vitauš, Dario Ćorić i Hrvoje Škalić, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, regionalni su prvaci iz medijskog prava. Na natjecanju Price Media Law Moot Court Competition u Beogradu ponovili su lanjski uspjeh najboljih u regiji, u konkurenciji 40 natjecatelja i trenera iz ekipa iz devet zemalja jugoistočne Europe.

Za prvo mjesto u finalu "pokorili" su ekipu Pravnog fakulteta iz Niša.

Titula s natjecanja u organizaciji Sveučilišta Oxford i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu omogućila je zagrebačkim studentima prava sudjelovanje na međunarodnom, odnosno svjetskom natjecanju iz medijskog prava, koje će biti od 1. do 4. travnja u engleskom Oxfordu. Ondje se očekuju natjecatelji iz barem 30 zemalja sa šest kontinenata.

Budući zagrebački pravnici u finalu su od niških kolega bili bolji, kako obavještavaju sa Sveučilišta u Zagrebu, na osnovu simuliranja uloge tužitelja pred sudačkim vijećem uglednih pravnika i stručnjaka iz medijskog prava.

Uz ukupni trijumf, nagrađeni su i za najbolje podneske, tj. za tužbu i odgovor na tužbu. Do velikoga međunarodnog uspjeha studente prava vodila je, pripremajući ih, Katedra za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom asistentice Ive Kuštrak Managić, sa članovima lanjskih pobjednika Kristinom Mandić, Dinom Salapić, Antonijom Ivančan i Filipom Kufrinom.

-Obzirom na to da medijsko pravo ima sve važniju ulogu za razvoj društva u 21. stoljeću, pitanja kao što su odnos prava na slobodu govora i prava na privatnost, obujam prava na privatnost javnih osoba, sloboda govora na društvenim mrežama ili odgovornost posrednika na internetu, postaju ključna pitanja u učvršćivanju vladavine prava - stoji u obavijesti Sveučilišta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.