Tim Victoria

Studentice se udružile za pomoć siromašnom paru

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Studentice se udružile za pomoć siromašnom paru
09.12.2011.
u 09:30
Bračni par Biškupić treba bojler, tuš-kabinu, ravnanje stuba jer su jedva pokretni. Tea, Lana, Sonja, Maja, Ivana, Marija i Aleksandra žele im pomoći.
Pogledaj originalni članak

Ni jedan ispit, ni jedan kolokvij ili seminar koji su morale položiti na fakultetu ne može se mjeriti sa zadatkom koji si je zadalo sedam studentica s Ekonomije – prikupiti novac za siromašni i bolesni stari bračni par iz Zagreba. Nadaju se, kažu, s vremenom i za mnoge druge.

Imaju samo hladnu vodu

Studentice pete godine Maja Čilaš, Sonja Jeričević, Lana Čorak, Tea Palčić, Aleksandra Krog, Ivana Kušić i Marija Čumčić udružile su se u tim Victoria kako bi pomogle obitelji Biškupić.

– Potrebni su im bojler jer imaju samo hladnu vodu te tuš-kabina i ravnanje starih stuba u kućici jer je gospodin jedva pokretan – nabrojila je Ivana.

Stoga su ove mlade žene zasukale rukave kako bi organizirale humanitarnu večeru na koju će biti pozvana društvena krema. Održat će se 19. prosinca u restoranu “Il’secondo” u Novom Zagrebu.

– Želimo uzvanicima, intelektualcima, menadžerima, poznatim osobama..., omogućiti i odličnu zabavu, večeru na razini – pripremaju se članice Victorije, a u planu su i studentski partyji.

Biškupićima bi trebalo, dodaju, riješiti i problem s vlagom jer je život u trošnom podrumu nepodnošljiv.

Ivana već godinu dana posjećuje ovaj par, njima je, kaže, društvo najveći dar.

Spojio ih je profesor

– Kad sam prvi put došla kod njih, kazali su mi da ih već dvije godine nitko nije posjetio – kaže Ivana.

Marija se prisjetila i dirljive situacije kad ih je nedavno posjetilo svih sedam.

– Sjedili su zagrljeni i samo su plakali od sreće što smo kod njih – opisala je. Zanimljivo je da se prije ove akcije nisu dobro poznavale, a spojio ih je profesor Mislav Ante Omazić s kolegija Menadžment promjena.

Udružile su se, dodaju pobjednice, i s udrugom “Blaženi Alojzije Stepinac”.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.