dodijelit će se i nagrade

Suđenjem Princu Fašniku označava se kraj Slobodne Fašničke Republike, a proslavit će se uz Severinu i LET 3

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Samobor: Povorka mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Samobor: Povorka mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Samobor: Povorka mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Samobor: Povorka mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica
12.02.2024.
u 15:26
Protekli vikend u Samoboru je bilo pregršt aktivnosti od natjecanja i sportskih utrka pa sve do koncerta Željka Bebeka, a nastupima hrvatskih izvođača će se privesti kraju vladavina Slobodne Fašničke Republike
Pogledaj originalni članak

Stiže Pokladni utorak, zadnji dan pokladnog razdoblja prije Pepelnice, odnosno Čiste srijede, koja označava kraj fašničkog ludiranja i početak Korizme. S njim završava i 198. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske i šire.

Sutra na glavnoj pozornici na Trgu Fašničkih velikana završni program započet će u 19 sati fašničkom povorkom. Fašnički vlastodršci dodijelit će nagrade Srakino gnezdo za najmaštovitije fašnički uređen ugostiteljski objekt, Fašničke galge za dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika, veliki pehar Fašničke lige prvaka te nagrade za najbolje mjesne odbore. Također će se predstaviti, odabrati i nagraditi najbolje pojedinačne i grupne maske.

Kako i nalaže fašnička tradicija za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja, osuđen, a zatim i spaljen bit će Princ Fašnik. No, nikad se ne zna, možda ga Fiškal po prvi put u povijesti uspije obraniti od silnih optužbi i spasiti od galgi. Za završnicu na Trgu fašničkih velikana nakon spaljivanja Princa Fašnika pobrinut će se Severina, a u fašničkom šatoru od 22.30 sati LET 3.

VEZANI ČLANCI:

Sutra ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme do 4 sata, a parking je besplatan od 15 sati. – Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnom 198. Samoborskom fašniku – pozivaju organizatori te upućuju sve zainteresirane da detaljni raspored događanja pogledaju na linku.

VIDEO: Fašnik stigao u Maksimir: Samoborska svraka, princeta svih svjetskih bedaka, posjetila zoološki vrt

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.