Svjetski dan voda

Sutra Međunarodna ekološka akcija čišćenja jezera Ježevo

Foto: Arhiva VL
Sutra Međunarodna ekološka akcija čišćenja jezera Ježevo
16.03.2012.
u 09:15
Odaziv na čišćenje jezera potvrdilo je više od 40 ronilaca iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Prvi puta će se cijela ekoakcija snimati iz zraka, sa zemlje i ispod vode
Pogledaj originalni članak

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda (22. ožujka) sutra će se održati 3. Međunarodna ekološka akcija čišćenja jezera Ježevo u organizaciji Ronilačkog kluba ''Roniti se mora'', VMO Novo Čiče i ŠRU Odra.

Jezero Ježevo nalazi se dva kilometra istočno od velikog jezera Čiče u naselju Novo Čiče, a nastalo je vađenjem šljunka šezdesetih godina prošlog stoljeća. Na prostoru 64.000 m2  predviđa se sportsko-rekreativna zona.

Dolazak je najavilo više od 40 ronilaca iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Prvi put će cijela ekoakcija biti snimana iz zraka, sa zemlje i ispod vode.

Svjetski dan voda 1993. ustanovio je UN, a kako bi diljem svijeta različitim ekološkim manifestacijama skrenuo pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse.

 

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VI
Vito
07:55 17.03.2012.

ekološka akcija čišćenja jezera Prvo morate razumjeti što znači ekologija... Zatim morate razumjeti što znači čišćenje... Onda će te shvatiti da ekologija nije čišćenje, već suživot dviju različitih predmeta, života na istom prostoru koji su se jedni drugom silom prilika prilagodili... Vađenjem konzervi i i staklenih, plastičnih boca, bačenih kučanskih uređaja, starih vozila iz voda, stajačihi/ili pokretnih, nakon nekoliko mjeseci i/ili godina, samo uništavate život koje se naselio u i na te predmete te stvorio novi ekološki sustavprilagođen prirodnom razvoju organizama tog područja... naravno da i ne pišem o ogromnoj zaradi na takozvanoj svijesti o ekologiji koju povremeno glume takozvani \"čuvari\" prirode...

VI
Vito
08:03 17.03.2012.

Prema dostupnim podacimaovog članka svima mora biti jasno da jedna ronilac u ovoj \"akciji\" \"pokriva\" 1600 m2 površine tog jezera... To je kvadrat sa stranicama 40m X 40m... Kad dođete tamo, samo pozorno pratite i razmislite - jesu li obilježili te kvadrate i tražili i iznosili smeće ispod površine... Ili su samo ušli ispod površine i glumili kako nešto rade... Jedan sat, znači jedan uron, košta profesionalno najmanje 100 eura i to bez rada, samo izviđanje, a rad se plaća posebno, znači vađenje smeća, i preko 600 eura po satu... Koliko su ovi dobili od grada kako bi izveli predstavu za medije?