Sastojci za četiri osobe:
0,5 kilograma svinjskih odrezaka - 25 kuna; 1 veći luk - 1 kuna; 1 kilogram brokule - 15 kuna; začini po želji
Postupak:
Meso posolite, popaprite, dodajte mu vegetu, papriku, češnjak ili druge začine po želji. Na ulju ispržite sitno sjeckani luk pa na njega stavite odreske da se peku. Brokulu stavite u kipuću vodu i prokuhajte. Kad su odresci gotovi, izvadite ih iz tave te u njoj popržite kuhanu brokulu. Servirajte sve za, kako objašnjava Marija Biškup, hranjiv, a zdrav ručak. Za desert, na Dolcu baka Marija i unuk Ian kupili su i mandarine kako bi u zimsko vrijeme održali zdravlje i poboljšali imunitet.
– Kad kupujemo namirnice za ručak, kupimo odmah i nešto slatko, a zdravo – objasnila je baka Marija koja na plac sa sobom obavezno mora voditi svog unuka Iana koji se posebno veseli zanimljivoj i drugačijoj kupnji od one kakva je u trgovinama, pa im na Dolac nije teško otići čak ni kada je vani hladno, odnosno u zimskim mjesecima.