rad na zelenilu

Kako Zrinjevac uređuje: Tehnički su dobri, ali nisu kreativni

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Zrinjevac uređenje
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Zrinjevac uređenje
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Zrinjevac uređenje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zrinjevac zelenilo
24.03.2014.
u 13:55
Biljkama se ukrašavaju Cesarčeva, Kurelčeva i Bakačeva ulica, a u Staroj Vlaškoj sade stabla. Mario Jukić, predsjednik Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, smatra, pak, da u uređenju zelenih površina uvijek može bolje, no da za krajobrazno uređenje prostora treba ozbiljan projekt, raspisivanje natječaja, te izdvajanje određene količine novca
Pogledaj originalni članak

S dolaskom toplijeg vremena počelo se i s radovima na javnim gradskim površinama. Orezuje se grmlje, živica i ruže, a tijekom ovog mjeseca posadit će se nova stabla i cvijeće.

– Podružnica Zrinjevac uređuje javne zelene površine u svim gradskim četvrtima. Na području cijelog grada vrši se izubljavanje, travnjaka, čišćenje od zaostalog lišća i ostalog otpada, a tijekom ožujka vršit će se sadnja parkovnih drvorednih stabala po svim gradskim četvrtima te sanacija devastiranih travnjaka koje su nastale kao posljedica loših vremenskih uvjeta i čišćenja snijega - kazali su iz Zrinjevca.

Osim što će se urediti parkovi, travnjaci, Zrinjevac će s biljkama ukrasiti i nove ulice.
Novi projekti su uređenje Cesarčeve, Bakačeve i Kurelčeve ulice. U Staroj Vlaškoj ulici posadit će se nova stabala i postaviti urbana oprema - poručili su iz Zrinjevca.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

I najmlađi će uskoro moći uživati u uređenim igralištima.

– Kreće se s uređenjem dječjih igrališta, što podrazumijeva zamjenu pijeska u pješčanicima, bojanje dječjih sprava te sanacija oštećenja na urbanoj opremi kako bi se osigurala maksimalna sigurnost naših najmlađih sugrađana. Mijenjat će se i drveni elementi na klupama i stolovima u parkovima - najavili su iz holdingove podružnice.

Oko 114 hektara zelenih površina ukupno održava Zrinjevcac, a sredstva koja će biti uložena u planu su ugovora za godišnje održavanje grada Zagreba.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MR
mrnmarina
15:13 24.03.2014.

Zrinjevac je jedina firma u Zagrebu koja radi svoj posao. Sadi se cvijeće, čiste se parkovi, koji su svi lijepo uređeni. Kaj bi trebali prije svake promjene sadnica angažirati krajobraznog arhitekta? Možda ovoga koji se buni.

NE
neki
20:35 24.03.2014.

Zrinjevac je stvarno tvrtka vrijednih ljudi. Zbog njih Zagreb izgleda ljepše.

TV
tvrdapixa
10:04 25.03.2014.

Opet novinari bacaju udicu Bandiću. Zamislite da Bandić raspiše skupi natječaj za sadnju mačuhica pokraj ovako dobrog Zrinjevca?! Piskarala bi to jedva dočela da se opet obruše na njega.