kad će škola?

Tempu prijeti milijun kuna penala ako ne dovrši školu u Čiču

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Tempu prijeti milijun kuna penala ako ne dovrši školu u Čiču
11.09.2013.
u 14:20
Investitor je dobio mjesec dana da pronađe strateške partnere, u suprotnom slijedi raskid ugovora
Pogledaj originalni članak

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta odlučili su tvrtki Tempo inženjering dati drugu šansu u izgradnji osnovne škole u Čiču. Škola je trebala biti gotovoa do 25. kolovoza, no mališani s velikogoričkog područja još nisu sjeli u nove školske klupe, pišu Kronike VG

Škola je zapravo izgrađena samo 30 posto, a ministarstvo je razmatralo hoće li raspisati novi natječaj s obzirom da je Tempo inženjering probio sve rokove odnosno nije ispoštovao  ugovor o završetku radova jer se tvrtka našla pred bankrotom.

Trenutačno je u postupku predstečajne nagodbe i pitanje je li uopće u stanju dovršiti školu. 

Prema odluci iz ministarstva, a koja je donesena danas, doznaju Kronike VG,  Tempo u mjesec dana mora pronaći strateškog partnera, predati novi dinamički plan građenja, te popis svih kooperanata koji će raditi na izgradnji škole. 

Ako za mjesec dana ne ispune uvjete iz aneksa odnosno ako ne stvore uvijete da škola bude izgrađena u roku od godine dana, slijedi raskid ugovora i raspisivanje novog javnog natječaja. U tom slučaju, tvrtka će morati platiti penale u iznosu od 10% ugovorenog iznosa što je više od milijun kuna.

Cijeli članak čitajte ovdje

>>Nadbiskupija dala zemlju, Vlada novac – sve je spremno za školu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.