Stara je donesena još 2000.

Tomašević donosi novu Odluku o priznanjima: Uz pokroviteljstva nema više financijske potpore

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Tomašević donosi novu Odluku o priznanjima: Uz pokroviteljstva nema više financijske potpore
30.11.2021.
u 12:05
Novina je i to da se sad uvodi pismena suglasnost kandidata koji se predlaže za dodjelu javnog priznanja, odnosno člana obitelji ako se ono dodjeljuje posmrtno te zakonskog zastupnika ako je riječ o kandidatu za Nagradu “Luka Ritz”
Pogledaj originalni članak

Tko, na koji način i pod kojim uvjetima može postati počasni građanin metropole ili Zagrepčanka godine, odnosno dobiti Nagradu “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost” te nagradu, medalju, povelju ili plaketu Grada, propisuje Odluka o javnim priznanjima koja je donesena još 2000. U međuvremenu ona je mijenjana ili dopunjavana čak 12 puta, naglašavaju u Odboru za javna priznanja Gradske skupštine, pa je stoga potrebno donijeti sasvim novi dokument, o kojem će se glasati na sjednici zagrebačkoga parlamenta zakazanoj za 9. prosinca.

“Ako se propis mijenja, odnosno dopunjava više puta, potrebno je pristupiti donošenju novog propisa u pravilu nakon treće izmjene ili dopune, a ova odluka mijenjana je dvanaest puta”, stoji u obrazloženju.

Odlukom se propisuju i uvjeti za pokroviteljstva koja prihvaća Gradska skupština, a u tom je segmentu i najveća promjena u prijedlogu koji stiže pred zastupnike, prema kojem se više ne može istodobno imati financijsku potporu.

“Iz predložene odluke izbrisani su članci kojima je to uređivano”, piše također u obrazloženju.

Novina je i to da se sad uvodi pismena suglasnost kandidata koji se predlaže za dodjelu javnog priznanja, odnosno člana obitelji ako se ono dodjeljuje posmrtno te zakonskog zastupnika ako je riječ o kandidatu za Nagradu “Luka Ritz”. Uvodi se i poseban obrazac prijave za priznanja kako bi se procedura u budućnosti olakšala. 


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZV
zvezdomor
14:14 30.11.2021.

nema lipe koju ti boljševik neće otet a samu državu ne može smislit