Ljetni gastrovodič

Top 5 mjesta za palačinke: imaju plave, s keksima, “iz solarija”, od dva kilograma...

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Papa Štrumf
Foto: Facebook
Činkica
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Palacinkarnica Papa Strumf
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Spansko, Zagreb - Palacinkarnica Milky Whey 2.
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Razne palacinke iz Choco bara u Ulici Visnjevac 2.
Foto: Facebook
Palčica
12.08.2016.
u 11:00
U Zagrebu su palačinke hit pa se posljednjih godina gotovo svaki mjesec otvara nova palačinkarnica, a mi smo izabrali pet iz kojih ćete zasigurno otići siti.
Pogledaj originalni članak

Na kućnim druženjima nekada su se izvlačile slamke tko će peći palačinke. Onaj koji je dobio najkraću morao je sljedećih sat vremena provesti u kuhinji okrećući omiljene delicije u tavici. Na nekim bi feštama pak okupljeni odlučili udružiti snage i zajednički peći palačinke, ali tada bi u kuhinji nastala tolika gužva da bi smjesu od jaja, brašna, mlijeka zasolile tri osobe zaredom. Svatko zna i nekog prijatelja koji je morao nanovo bojiti strop jer je palačinka previše poletjela u zrak.

Iako su sve to dogodovštine koje se prepričavaju mjesecima poslije druženja, nekad je lakše sjesti i pričekati da netko drugi pred vas servira gotovu palačinku. U Zagrebu su hit pa se posljednjih godina gotovo svaki mjesec otvara nova palačinkarnica, a mi smo izabrali pet iz kojih ćete zasigurno otići siti. •

Činkica

Na Kukuljevićevu trgu u Španskom i u Aveniji Dubrava 37 nude one obične palačinke “kaj nam je mama radila”, crne od čokoladne smjese iz “solarija” i zgužvane iz tostera. Nakon toga bira se punjenje.

Milky Whey

Uskoro se otvara treći lokal, nakon onih u Dankovečkoj 5 i na Trgu 101. brigade, a do tada pozivaju slatkoljupce na njihov izazov. Časte sve koji pojedu palačinku od dva kilograma u pola sata.

Papa Štrumf

Smješten je u Magovčevoj 39 u Travnom i ukrašen likovima iz poznatih crtića, a može se naručiti i štrumfovski plava palačinka. Svaki je tjedan tematski pa nude i meksičke i talijanske slane palačinke.

Choco cafe

Lokal na Trešnjevci (Višnjevac 2) izgleda kao bakina kuhinja i podsjeća na djetinjstvo. Osim slatkih, imaju i zanimljive slane palačinke, primjerice pohane s četiri vrste sira.

Palčica

Napolitanke, voće, sladoled, bomboni. Koji god dodatak poželite, u lokalu na Aveniji Dubrava 158 pobrinut će se da ga dobijete u palačinki. A imaju i čokoladne hamburgere.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar think pink
think pink
12:05 12.08.2016.

"Smješten je u Magovčevoj 39 u Travnom i ukrašen likovima iz poznatih crtića" - plaćaju li autorska prava? treba provjeriti kod vlasnika licence...

GD
goran.durinic
08:05 14.08.2016.

Sada znam di ima dobre palačinke sobzirom da ih jako volim jesti.