Panel rasprava na Bernaysu

Trebamo jače uključivanje mladih u svijet politike

Foto: Millenium promocija
Foto: Millenium promocija
Foto: Millenium promocija
29.04.2022.
u 17:00
Dinamičnoj raspravi doprinijeli su i saborski zastupnici Mirela Ahmetović, Božo Petrov i Dario Zurovec te ministar Ivan Malenica
Pogledaj originalni članak

Prva generacija Političke akademije Edward Bernays University Collegea uspješno je završila prvu godinu studija, a tim je povodom održana panel rasprava "Uloga mladih u politici". Savjete za prve korake u politici, prisjećajući se vlastitih, sa studentima su podijelili saborski zastupnici Mirela Ahmetović i Božo Petrov, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Gosti predavači naglašavali su važnost kvalitetnog obrazovanja i uključivanja mladih u političke sfere te promovirali prednosti stranačkog i uopće političkog života.

- Trebamo jače uključivanje mladih u svijet politike, ali oni još uvijek većinom zaziru od bilo kakve političke aktivacije, a posebno od stranačkog života. Generalno trebamo uložiti više napora, ali i novca u obrazovanje mladih, što je ključno za rješenje ovog problema. Tome bi uvelike pridonio i građanski odgoj koji bi im dao osnove i osvijestio da su i oni važan faktor u životu svoje zajednice te da mogu pridonijeti promjenama - istaknula je Mirela Ahmetović, zastupnica SDP-a. 

Mostovac Božo Petrov pak smatra kako obrazovanje nije ključan preduvjet za uspjeh u politici, ali svakako je prednost. - Jako je važno ostvariti se prije ulaska u politiku jer, kada ste ostvarena osoba, ne postoji način da vas netko kupi. Političkoj stranici bi se trebali pridružiti jer se slažete s njihovim načelima, a ne da postanete njezin dužnik - naglasio je.

Polaznici ove akademije kroz studij će se upoznavati s ključnim alatima za upravljanje političkim procesima te naučiti koristiti se alatima koji utječu na stavove i opredjeljenja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.