Tjedan restorana započinje 24. veljače, a sutra u podne niz zagrebačkih restorana započinje primati rezervacije. Najukusniji tjedan u gradu već je poznata gastroakcija u kojoj se može za stotinu kuna uživati u delicijama uz čašu vina. Konkretno je riječ o tri slijeda, predjelu, glavnom jelu i desertu koje većina restorana nudi u više varijanti.
Primjerice u Konobi Strogir na Gračanskoj cesti za Tjedan su pripremili četiri različita jelovnika. Da nisu štedjeli, potvrdit će i Bernarda Vicković iz tog restorana koja za akciju kaže da diže cijelu gastronomiju grada na jedan viši nivo.
– Pristupili smo ozbiljno i veselimo se tome, akcija bi trebala biti i češće – dodaje Vicković.
Oni su jedan od gotovo 50 restorana koji sudjeluju, a na listi su doista gastrolokacije iz cijelog grada, raznih profila. Uz spomenuti primjer gdje se može, među ostalim, počastiti pašticadom, bijelom ribom, tu je i restoran Black Rock specifičan po ponudi mesnih odrezaka koje si gost sam peče na vulkanskom kamenju. Ukratko, ima opcija za svakoga, ribe, mesnih specijaliteta, vegetarijanskih menija...
Podsjetimo, Tjedan restorana inače se održava dva puta godišnje i koncept je prema uzoru na svjetske metropole.
S obzirom na znani interes rezervacije se brzo popune.
Tri jela i čaša vina za 100 kn - kreće gastro akcija u Zagrebu Normalnacijena jednog obrokapo restoranima - 33 kuna ručak zajendu osobu U jednom restoranu, neću ga reklamirati, dobijete cijeli ručak za cijenu između 19 i 25 kuna... U SC-u dobijete pošteni ručak i za manje novca... Zato mi je čudnoa ta reklama nazvana \"tjedan restorana\"...