Samobor u objektivu

Trinaest mladih autora gradske motive prikazalo na svjež način

Foto: Luka Maglica
Trinaest mladih autora gradske motive prikazalo na svjež način
02.09.2010.
u 09:00
Ime pobjednika natječaja bit će objavljeno tek večeras u 20 sati na otvaranju izložbe u Maloj dvorani POU-a.
Pogledaj originalni članak

Pedeset i dvije fotografije, trinaest sudionika i bezbroj sati potrošenih na snimanje fotografije koja će što bolje zarobiti ljepotu grada pod Samoborskim gorjem - kratak je to sažetak ovoga tjedna okončanog natječaja Kluba učenika i studenata grada Samobora “Samobor u objektivu”. Jesu li pristigli radovi opravdali očekivanja strogog žirija i grad na Gradni prikazali u nekom novom, svježem svjetlu, upitali smo potpredsjednicu KUIS-a Petru Babojelić.

– Fotografije na mail adresu kluba pristižu još od 1. svibnja, pa je pred nama ovih dana bio uistinu velik posao, no čini mi se da smo postigli svoj cilj. Kvaliteta je prijavljenih radova izvrsna, a ugodno nas je iznenadio i način na koji su pojedini autori osvježili zadanu temu – zadovoljno primjećuje P. Babojević i podsjeća na uvjete fotografskog natječaja. Svoje su fotografije, njih najviše pet, na natječaj mogli prijaviti samo mladi Samoborci i Samoborke u dobi od 15 do 29 godina, a rodni je grad ujedno bio jedina dopuštena tema fotografije.

– Svi su se natjecatelji usredotočili na samoborski krajolik i prepoznatljivu arhitekturu, poput stare jezgre grada, Vugrinščaka, mostova na Gradni, no svatko je od njih prepoznatljive detalje prikazao na drukčiji način – objašnjava Babojelić i poziva sugrađane da večeras u 20 sati posjete Malu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj će pedesetak na natječaj pristiglih radova biti izloženo. A u čije je ruke otišla prva nagrada vrijedna 1000 kuna?

– Neka to za sada ostane iznenađenje! Pobjednike ćemo građanima, pa i samim natjecateljima, otkriti tek na otvaranju izložbe – najavljuje Petra Babojelić i podsjeća da će radovi mladih Samoborki i Samoboraca u Pučkom otvorenom učilištu biti izloženi do 9. rujna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.