Večeras dokumentaraco

U ciklus Galaksija Bowie u Kinoteci vrte 27 filmova

U ciklus Galaksija Bowie u Kinoteci vrte 27 filmova
04.10.2022.
u 09:57
Uvršteni su i klasici "2001: Odiseja u svemiru" i "Paklena naranča" jer ih je navodio kao inspiraciju te "The Rocky Horror Picture Show" i "Orlando" jer su nadahnuti njegovom estetikom
Pogledaj originalni članak

Hvaljeni dokumentarni mjuzikl "Moonage Daydream" redatelja Bretta Morgena večeras u 20.30 sati u Kinoteci otvara ciklus nazvan "Galaksija Bowie". Posvećen je legendarnom britanskom umjetniku Davidu Bowieju, a u povodu 50. obljetnice njegova prvog nastupa u kostimu Ziggyja Stardusta sve do 26. studenog prikazat će se 27 filmskih naslova povezanih s jednim od najistaknutijih glazbenika 20. stoljeća.

Moći će se tako gledati filmovi u kojima je Bowie glumio, kao što su znanstveno-fantastični "Čovjek koji je pao na Zemlju" iz 1976. koji je na programu u četvrtak ili pak crna komedija "Običan žigolo", snimljena dvije godine poslije, koja se prikazuje 20. listopada. Ciklus, dakako, uključuje i naslove za koje je skladao glazbu, poput "Ljudi mačke" i "Potpuni početnici", ali i one u kojima se Bowiejeva djela koriste, primjerice "Moulin Rouge" ili "Panika pod morem".

Uvršteni su i klasici "2001: Odiseja u svemiru" i "Paklena naranča" jer ih je navodio kao inspiraciju te "The Rocky Horror Picture Show" i "Orlando" jer su nadahnuti njegovom estetikom, a moći će se gledati i "Zlatni baršun" i "Trainspotting", filmovi na koje je utjecao time što je u njima odbio sudjelovati. Večerašnju će projekciju "Moonage Daydreama" pak pratiti i okrugli stol na kojem će moderator Željko Luketić o fenomenu Bowie razgovarati s Tatjanom Jukić i Tomislavom Brlekom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.