Skandal u Samoboru

U inspekciji ureda gradonačelnik zatekao alkoholiziranog radnika

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
U inspekciji ureda gradonačelnik zatekao alkoholiziranog radnika
19.08.2010.
u 15:45
Tražim da se provedu sankcije nad tim radnikom, inače ćemo smijeniti pročelnika – zaprijetio je K. Beljak
Pogledaj originalni članak

Prava detektivska priča odvijala se prošli tjedan u jednom od samoborskih gradskih ureda. Naime, pri provjeri pritužaba građana da im se u gradskom uredu za prostorno uređenje tijekom radnog vremena nitko ne javlja, zamjenik gradonačelnika Samobora Željko Stanec i sam se krenuo uvjeriti u njihovu istinitost.

U krvi 1,3 promila

Stoga je prošli tjedan navratio oko 11 sati u taj ured u Zagorskoj ulici i zatekao ga praznog. Nazvao je potom pročelnika Mladena Ogrinca, koji je trenutačno na godišnjem odmoru. Ubrzo nakon tog poziva pojavila su se u uredu dva zaposlenika, od kojih je jedan bio u vidno alkoholiziranom stanju, opisao je spornu epizodu gradonačelnik Samobora Krešo Beljak koji se bio u međuvremenu pridružio svom zamjeniku.

– Pozvali smo ovlaštenog radnika Komunalca da nad tim djelatnikom napravi alkotest. Izmjereno mu je 1,3 promila alkohola u krvi, i to u 11.30 sati – kaže Beljak.

Koji su dalji potezi?

– Tražim da se provedu sankcije nad tim radnikom, a ako se to ne napravi morat ćemo smijeniti pročelnika ureda – zaprijetio je Beljak i dodao kako su radne navike zaposlenika u tom uredu, u najmanju ruku, zabrinjavajuće kao i da nije zadovoljan njihovim radom.

Pročelnik na odmoru

Za komentar smo pitali i prozvanog pročelnika Mladena Ogrinca.

– Nemam komentara. Stvarno ne znam što se dogodilo jer sam na godišnjem odmoru – kratak je bio pročelnik Ogrinc.

Dok se pročelnik ne vrati, sudbina tog radnika, još je nepoznata. Dotad gradonačelnik Krešo Beljak poziva sve građane da mu jave ako u gradskim uredima dožive neke poteškoće ili nesuglasice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ST
stefj
16:16 19.08.2010.

Bio čovjek na gablecu, zanijelo ga pa popio malo... I što će se sada desiti? Ništa. Ako ga prijave disciplinskoj, djelatnik će otići na bolovanje. Ako ga otpuste, djelatnik će ih tužiti i dobiti spor. Radili su ljudi i puno gore stvari u državnim i javnim tvrtkama, a nisu mogli dobiti otkaz. Evo radi takvih mi uvodimo harač :)

UM
Umjereni
16:31 19.08.2010.

A što je tu čudno? Zar je novinar ovog članka nešto ažurniji u svojem poslu. Pretpostavljam da studenti novinarstva na prvom satu predavanja uče koje osnovne informacije mora imati novinski članak (tko, što, gdje, kada, kako, zašto...) A možda sam i ja osobno toliko glup i neinformiran, pa mi nije poznato kojega je grada izvjesni Krešo Beljak gradonačelnik.

Avatar dovidovic
dovidovic
18:34 19.08.2010.

--- Pozivam Zagrepčane da pokrenu pitanje spajanja Branimirove ulice i zatvaranja narodnjačkog kluba Pasha ---