Hobi postao posao

U malu trgovinu Jelene Đuranec Pribetić kupce privlači miris čokolade

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
13.10.2014., Zagreb, - Jelena Djuranec Pribetic proizvodi i prodaje cokoladu, cokoladne ukrase i praline u maloj prodavaonici cokolade - Bagolo. Jelena Djuranec Pribetic, Nikolina Kuser. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
13.10.2014., Zagreb, - Jelena Djuranec Pribetic proizvodi i prodaje cokoladu, cokoladne ukrase i praline u maloj prodavaonici cokolade - Bagolo. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Bagolo čokolade
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Bagolo čokolade
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Bagolo čokolada
14.10.2014.
u 15:17
Ekonomistica pokrenula uspješnu manufakturu na Malešnici, najveća je gužva uoči Božića kad iz radnje izlazi i tisuću pralina dnevno
Pogledaj originalni članak

Kada njih dvije izrađuju praline, čokoladne lizalice ili figurice od čokolade, miriši cijela ulica u Malešnici.

Mnoge stanovnike naselja upravo miris privuče u malenu kvartovsku manufakturu, gdje je diplomirana ekonomistica Jelena Đuranec Pribetić svoj hobi uspjela pretvoriti u obrt koji joj danas donosi prihod.

Personalizirana čokolada

Trebalo je dvije godine da prva čokolada, koju je izradila u svojoj kuhinji, dođe u vitrinu u malenoj prodavaonici u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić, te da Bagolo čokolade stavi u prodaju.

- Prvo sam prošla internetski tečaj, a potom sam provela mjesec dana u Italiji u jednoj tvornici čokolade. I dalje učim. U rujnu sam bila na još jednom tečaju - priča Đuranec Pribetić. Svoje je vještine prenijela i na naučnicu Nikolinu Kušer, slastičarku po struci, kojoj je ovo i prvi posao, nakon što je provela dvije godine na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. No prije nego što je otvorila malu radnju, dok je tražila svoje okuse, nije bilo članova obitelji i prijatelja koji nisu kušali i rekli što misle.

- Moju obitelj posebno veseli što izrađujem čokoladu. Ja je, pak, sve manje jedem. Nauživala sam je se - kaže Đuranec Pribetić te dodaje da je isprva u prodaju stavljala okuse za koje je bila sigurna da će se većini svidjeti. Praline od badema, lješnjaka, naranče, pistacija, limuna, maline ili karamele uvijek dobro prolaze, dok su, primjerice, pojedini kupci imali prigovor na praline punjene vinom teranom ili medom.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

- Nekima se teran ne osjeti dovoljno, drugima je odlično. Punjenje od meda znalo im je biti preslatko - kaže Đuranec Pribetić te dodaje da komad košta tri kune. Nekad iz malene radionice izađe i do tisuću pralina dnevno, obično u zimskom razdoblju. Božić je, stoga, doba godine kad se najviše kupuju personalizirane čokolade, idealne za poklone.

- Nedavno je u dućan došao mladić iz Dubrave kako bi djevojci kupio bombonijeru čiju smo fotografiju postavili na našu stranicu. Posudili smo izreku od Gabriela Garcíe Márqueza "Možeš biti samo osoba na ovom svijetu, ali za nekoga ti si cijeli svijet" i napisali je na čokoladu - kaže Đuranec Pribetić.

Sirovina iz Belgije

Popularne su i čokoladne figurice, najzahtjevnije za izradu. Najviše je interesa pobudio praščić, za 24 kune, od kombinacije bijele čokolade pomiješane s jagodom te one mliječne. Sirovinu, pak, nabavlja u Belgiji.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
11:06 16.10.2014.

sretno!