STIŽE I KULINARSKI KOLEKTIV

U neobičnu kuharicu mlada žena bilježila recepte izbjeglica i njihove potresne priče: 'Okus doma' stiže u Dokukino

Foto: Pixabay
U neobičnu kuharicu mlada žena bilježila recepte izbjeglica i njihove potresne priče: 'Okus doma' stiže u Dokukino
01.10.2024.
u 14:40
Nakon filma uslijedit će razgovor s redateljicom filma Martinom Globočnik te producenticom filma i aktivistkinjom Eminom Bužinkić koji će voditi Tereza Kelam iz Radio Studenta i Sara Panjkota iz Kluba studenata FPZG
Pogledaj originalni članak

Prvo ovosezonsko izdanje programa "Dokukino Eter" počinje večeras u 19 sati uz film Martine Globočnik Okus doma, i to o tražiteljima azila koji pokušavaju zajedničkom spregom filma i hrane dohvatiti dom koji više nemaju. Mlada žena, naime, bilježi recepte izbjeglica i njihove potresne priče u neobičnu kuharicu. Na tom putovanju susreće tuniskog kuhara koji u Hrvatskoj traži azil i 22-godišnju Sirijku koja pokušava izgraditi novi dom. 

Nakon filma uslijedit će razgovor s redateljicom filma Martinom Globočnik te producenticom filma i aktivistkinjom Eminom Bužinkić koji će voditi Tereza Kelam iz Radio Studenta i Sara Panjkota iz Kluba studenata FPZG. Pridružit će se i kulinarski kolektiv People’s kitchen te uljepšati ovo događanje malom zakuskom za sve prisutne. Dokukino Eter, produkt je suradnje Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti.

Zbog dodatnih preuređenja prostora u KIC-u projekcije dokumentarca izraelsko-palestinskog umjetničkog kolektiva o okupaciji Palestine, "Jedina zemlja", ovaj se tjedan sele u Scenu Ribnjak gdje su na rasporedu u petak, 4. listopada od 20 sati te u Kino Kinoteku u subotu, 5. listopada, od 16 sati.

VEZANI ČLANCI:

Taj moćni film, inače, nastaje u najmračnijim vremenima u regiji i prati priču dvojice aktivista sa suprotnih strana, kako se pokušavaju izboriti za pravdu i slobodu. Važnost je filma publika prepoznala, a primio je i čitav niz nagrada, među kojima su i dvije nagrade na prestižnom Berlinaleu, a i dosta nagrada publike. Riječ je “poražavajućem portretu”, riječima Lovije Gyarkye za The Hollywood Reporter, koji je neizostavno štivo za sve koji se žele boriti za bolju budućnost. Ipak, detaljan raspored i ulaznice možete pronaći na službenim stranicama Dokukina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.