Naknada

U pogrebnom autu radio ugašen, ali ga plaćaju

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
U pogrebnom autu radio ugašen, ali ga plaćaju
09.09.2014.
u 13:30
Pogrebnici ljuti na odredbu o plaćanju pristojbe, upozoravaju da se slušanje radija u pogrebnom autu kosi s dostojanstvom pokojnika.
Pogledaj originalni članak

Namet koji opterećuje sve poduzetnike u mjesečnom iznosu od 80 kuna zbog radioprijamnika u poslovnim prostorima, kao i službenim automobilima, a čiji iznos ide u prilog Hrvatske radiotelevizije ne predviđa nikakvo izuzeće, pa ni pogrebna vozila. Upravo ovih dana pogrebnicima stižu kontrolori upozoravajući ih na račune koje moraju plaćati, iako nema onoga tko u obavljanju posla i prijevozu pokojnika i njegove obitelji u automobilu sluša radio.

– To je jednostavno protivno našoj tradiciji, a kosi se i s dostojanstvom pokojnika. Zar ćemo doista sada još morati dokazivati, iako imamo radio u automobilu, da ga ne slušamo?– pitaju se pogrebnici na čelu s Damirom Sapanjošem, predsjednikom udruge pokojnika. Preostaje im jedino doslovno micanje radioprijamnika, ali i nada da će ministrica kulture Andrea Zlatar uvažiti njihove molbe i izuzeti ih takve obveze.

– Pisat ćemo ministrici jer to je jedini način da nas se izuzme i riješi nas se nameta koji ni po čemu nije logičan– poručio je Damir Sapanjoš.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

MA
majusko
15:58 09.09.2014.

Pa naravno. Treba izmisliti sto vise nameta za poduzetnike. Ako placaju oni zasto ga ne placa i svaki vlasnik automobila. U cemi je razlika osim namjerne krade.

Avatar think pink
think pink
10:06 10.09.2014.

"... pitaju se pogrebnici na čelu s Damirom Sapanjošem, predsjednikom udruge pokojnika." - hahaha - udruga POKOJNIKA???

DE
denis12345
12:31 10.09.2014.

Nekoliko kancelarija s radio prijemnikom i nekoliko automobila ili kombija, i eto firmi mjesečnog troška od 500 kn. Pa ti posluj u Hrvatskoj.