PROMO

U Zagrebu će se u nedjelju okupiti preko 70 bajkerica i bajkera kako bi sudjelovali u posebnoj Gentleman’s Ride vožnji

Foto: John Nguyen/PRESS ASSOCIATION
Movember
Foto: John Nguyen/PRESS ASSOCIATION
Movember
17.05.2024.
u 16:36
Samo u Zagrebu prikupljeno je više od 1.000 EUR za svjetsku Movember fundaciju za borbu protiv raka prostate, a podržali su je Grad Zagreb i Veleposlanik Australije u RH Nj. Eks.Richard Rodgers
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnja Gentleman’s Ride vožnja koja će se održati u nedjelju 19.05. do sada je okupila 70 motoristica i motorista koji će se provozati zagrebačkim ulicama na klasičnim i old timer motociklima kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca, s posebnim naglaskom na prevenciju i preventivne preglede, te mentalno zdravlje.

Trenutačno se za zagrebačku vožnju, prijavilo preko 70 motoristica i motorista, koji su prikupili više od 1.000 EUR donacija, što je najbolji uspjeh u posljednje četiri godine, a u Zagrebu se ovakve vožnje održavaju od samih početaka, 2015. godine.

Gentleman’s Ride Zagreb podržao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, a predstavnica Grada će biti dr. med. Ivana Đerek Dubravčić, voditeljica Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje, dok će također motoristice i motoriste ispratiti i Nj. Eks. Richard Rodgers, Veleposlanik Australije u Republici Hrvatskoj, inače državi iz koje The Distinguished Gentlemans Ride i dolazi.

Uoči nedjeljne vožnje, glavni organizator ovogodišnje vožnje, Željko Riha, istaknuo je:
“Izuzetna mi je čast što sam ove godine dobio povjerenje od DGR-a i Movember organizacije za organizaciju ovogodišnje vožnje u našem glavnom gradu. Važno nam je skrenuti pozornost na muško zdravlje i mentalno zdravlje muškaraca o kojem se manje govori. Drago mi je da smo prikupili sredstva koja će se donirati u tu svrhu, ali bit će mi još draže ako ova naša vožnja potakne muškarce da odu na preventivne preglede, ali i da razgovaraju o mentalnom zdravlju kojem svakako i ovakva druženja uz vožnju mogu pomoći.

Ujedno bih se zahvalio svim bajkericama i bajkerima, te svim entuzijastima i našim partnerima na podršci i pomoći u organizaciji. Veliko hvala svima! ”

Lijepo nedjeljno popodne i Gentleman’s Ride, završit će se uz Submarine burgere i dobru glazbu u The Garden Brewery Taproomu gdje će svirati posebna svjetska senzacija, Julijan Erič i grupa Midnight Lightnin' (power trio iz Ljubljane)

Foto: John Nguyen/PRESS ASSOCIATION
Movember

Glavni partner ovogodišnje vožnje je Submarine Burger, koji je nedavno dobio veliko priznanje i uvršten je u top 50 burgera u Europskoj Uniji od strane renomiranog Big 7 Travel bloga. Tom prilikom, Luka Jureško, COO & Partner, podijelio je zašto je Submarine podržao Gentleman’s Ride ove godine i zašto će dio zarade u nedjelju donirati Movember udruzi za borbu protiv raka prostate:

Nemoguće je dovoljno istaknuti koliko je važna prevencija u zdravlju i mentalno zdravlje, a Submarine je oduvijek bio uz ovakve inicijative i aktivno podržava ne samo domaću zajednicu, već i međunarodna događanja, a pogotovo organizacije poput Gentleman’s Ride koje imaju ovakav plemenit cilj. Još jednom bih vas pozvao da podržite vožnju u nedjelju i pridružite nam se na burgerima u Submarine-u.

Ovim putem još jednom pozivamo sve građanke i građane, da se okupe ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 10:00 kako vidjeli neke od najposebnijih motocikala u Zagrebu i ispratili motoristice i motoriste na njihovu vožnju gradom.

2024 Gentleman’s Ride - Zagreb podržavaju

Gentleman’s Ride Zagreb ne bi bio moguć bez podrške partnera ovogodišnje vožnje, a to su Submarine Burger, The Garden Brewery, Novema Nova, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ , Policijska uprava zagrebačka i Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević

Prijave na vožnju

Prijave na vožnju su još moguće, potrebno je registrirati se i prijaviti na web stranicama Gentleman’s Ride Zagreb gdje će motoristice i motoristi dobiti sve informacije o vožnji.

Važna napomena

Da bi motoristice i motoristi sudjelovali u vožnji potrebno je pratiti dress code, informacije su dostupne na web stranicama. Također motocikli mogu biti moderni klasici, old timeri i chopperi, te na našim prostorima dobro poznate Vespe i Tomosi (i slični modeli).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr