badnjak

U Zagrebu po prvi put podijeljeno 5000 porcija bakalara

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
bakalar
24.12.2015.
u 15:17
Zašto u Zagreb ne staviti malo daška Mediterana, naše Istre i Dalmacije? Dobro dođe, uz miris kobasa i adventski ugođaj, i malo daška juga
Pogledaj originalni članak

Grad Zagreb je na Badnjak s 5000 porcija besplatnog bakalara po prvi puta počastio građane, a prve porcije na Trgu bana Josipa Jelačića podijelio im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.  

Građani Zagreba tako su po prvi put na središnjem trgu na Badnjak imali priliku uživati u besplatnom tradicionalnom objedu, u organizaciji Grada Zagreba. Prve porcije bakalara građanima su podijelili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

 Na upit novinara je li to početak neke nove tradicije u Zagrebu, na Badnjak, Bandić je odgovorio "tko radi, taj može i pogriješiti" te naglasio da su to trebali i prije organizirati i odmah najavio za sljedeći Badnjak duplo više porcija besplatnog bakalara - deset tisuća. 

Zašto u Zagreb ne staviti malo daška Mediterana, naše Istre i Dalmacije? Dobro dođe, uz miris kobasa i adventski ugođaj, i malo daška juga. Ukoliko uspije, kao što mislimo da bi trebalo uspjeti, iduće godine ćemo "poduplati". U Zagrebu je sve veliko, tako da moramo napraviti puno porcija, rekao je Bandić. 

Ocijenio je da je bakalar odličan, a probao ga je, kaže, u Dobrom domu, gdje se kuhao. "Super je napravljeno", dodao je.  Zagrepčanima je poželio sve dobro u povodu Božićnih i Novogodišnjih blagdana, a najprije obiteljskog sklada i zdravlja, mira. 

Bandić nije želio odgovarati na pitanja o budućem premijeru Tihomiru Oreškoviću. "Danas bih se posvetio bakalaru", kratko je rekao.  

Ravnatelj gradske ustanove Dobri dom Alen Župan istaknuo je da je u Dobrom domu pripremljeno 5000 porcija bakalara, za što je bilo potrebna tona bakalara, tisuću i pol kilograma krumpira, 50 litara maslinovog ulja, vina itd.  Danas, na Badnjak, građanima Zagreba koji su u potrebi, podijelit će se i četiri tisuće porcija bakalara u četiri gradske pučke blagaovaonice, istaknuo je Župan te dodao da se bakalar u ustanovi Dobri dom pripremao i kuhao cijelu noć. 

>> Čuveni atlantski bakalar i 30% skuplji nego lani – 290 kn/kg

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

NO
Norway
02:40 25.12.2015.

Sretan Bozic i pozdravi iz Norveske !

JO
josko
17:13 24.12.2015.

Bravo g. Bandić i grad Zagreb. Imam doma svoj bakalar ali mi je drago da ljudi "s ulice" kušaju tu originalno težačku hranu, koja je postala jako "in" delicija. Kad je išlo za težake, onda je naravno bilo 10 kg krumpira na 1 kg bakalara, i težaci uživali (ne to danas, nego oni davni do '60ih).

Avatar Šime Validžić
Šime Validžić
07:29 25.12.2015.

Neprihvatljivo je da gradske vlasti podržavaju konzumaciju ugroženih životinjskih vrsta iz dalekih mora tako što dijele porcije bakalara. Ako se želi pomoći građanima, zašto ne dijeliti namirnice koje svatko može pripremiti kada i kako im odgovara i zbog kojih ne treba ubijati životinje, kao što su tjestenina i grah?