“Za bolji Zagreb”

Učenicima OŠ Trnsko učenje zabavnije uz pomoć Večernjeg lista

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
OŠ trnsko
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
OŠ trnsko
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
OŠ trnsko
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
18.12.2013.
u 13:00
Partneri: 
Tvrtke Epson, Recro, Opstanak i Konica Minolta darovale su uređaje.
Pogledaj originalni članak

Sadržaj iz literature na što vizualniji, zabavniji i multimedijski način odsad je dostupan učenicima Osnovne škole Trnsko. Ondje su, u sklopu projekta “Za bolji Zagreb” Večernjeg lista, postavljeni višenamjenski ispisni uređaj te dvanaest projektora i projekcijskih platna.

Odrastanje uz tehnologiju

Tvrtke Epson, Recro, Opstanak i Konica Minolta prepoznale su tu akciju te darovale i montirale uređaje kako bi ih učenici što prije mogli početi koristiti.

– Jedna smo od najstarijih škola u ovom dijelu grada i hvala svima koji su nam omogućili pomak u kvaliteti. Jer, ako su djeca kvalitetno obrazovana, to znači samo napredak društva – rekao je ravnatelj škole Josip Petrović, a s njime se složio i Gianni Carenzi, jedan od menadžera u Epsonu, koji je istaknuo da i nema boljeg načina učenja od interaktivnog i zabavnog.

Kako je rekao Carenzi, Epson oduvijek ulaže u tehnologiju, a za upoznavanje s njom ne postoji bolji način od onoga u školama.

– Djeca danas odrastaju uz tehnologiju i puno im je prirodniji način da upravo tako i uče, jer već gotovo sve znaju – zaključio je Renato Špoljar, voditelj komercijale i marketinga Recra.

Moderno odrastanje

A da djeca i te kako poznaju multimediju, priznaje i Smiljana Barbarić, voditeljica prodaje Opstanka, koja kaže da se bez tehnologije danas jednostavno ne napreduje.

– Mlađe generacije odrastaju uz višenamjensku tehnologiju i tako im je lakše usvajati gradivo – rekao je Damir Stepanić iz Konice Minolte.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.