Promo

Udruga "Srce" organizira humanitarni koncert

Udruga "Srce" organizira humanitarni koncert
VL
Autor
PR Članak
17.04.2013.
u 13:04
Svoj nastup potvrdile su poznate hrvatske estradne zvijezde, Sandra Bagarić, Minea, Neda Ukraden, Lidija Bačić, Rajko Suhodolčan, Vlado Kalember, Mario Rucner, Željko Krušlin Kruška….
Pogledaj originalni članak

Udruga “Srce“ jedina na području  grada Svetog Ivana Zeline, općine Bedenica i okolnih naselja okuplja djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove obitelji kako bi im kroz svoje programe i ciljeve omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava. Osnovani su 2005.g. inicijativom roditelja djece s teškoćama a po svom sastavu jedinstveni obuhvaćajući populaciju svih vrsta teškoća i invaliditeta, motoričkih, mentalnih smetnji, teškoća u učenju, teškoća govorno jezičnog funkcioniranja,  poremećaje u ponašanju, down sindrom, teškoće sluha, vida i slično te unatoč tome uspješno funkcioniramo.  

Prepoznajući potrebe svojih članova osnovali su niz njima primjerenih aktivnosti,  kao što su poludnevni boravak 4-6 sati dnevno za mlade ljude s teškoćama i invaliditetom, pružamo logopedsku, fizikalnu i radnu terapiju, rehabilitacijske igraonice i radionice,  pomažu integraciju djece  s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće i škole putem asistenata, pružaju pomoć u učenju za djecu s teškoćama koja su uključena u redovan obrazovni sustav, organiziraju terapijsko jahanje i plivanje, osobne asistente te poticajne programe za što bolju integraciju u užu i širu društvenu zajednicu.

Rad provode stručnim timom koji čine 6 stručnih suradnika, 12 asistenata,  pomoćno osoblje te volonteri raznih  struka i profila.
Programi i projekti koje udruga provodi financiraju se potporama ministarstava, regionalne i lokalne samouprave, raznih institucija, privrednih subjekata i vlastitim sredstvima.  

Rad udruge vrlo je dobro prihvaćen od samih korisnika i u lokalnoj zajednici što najbolje dokazuje  izgradnja vlastitog prostora “ Kuće podrške Srčeko“  kako bi  na kvalitetno opremljenom mjestu uz stručni tim provodili organizirani rad s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u sredini u kojoj žive bez izdvajanja iz obitelji. Projekt je podržan humanitarnim akcijama, od kojih je vrijedno spomenuti nogometnu utakmicu s predsjednikom Josipovićem, aukcije umjetničkih slika, humanitarni koncerti, HRT-ov humanitarni tjedan Uz nas niste sami, humanitarni telefoni te  donacijama građana, obrtnika, privrednih subjekata i Humanitarne udruge RTL pomaže djeci.

Obzirom na veliki brojčani rast članova i njima primjerenih programa i aktivnosti te potrebe za uređenjem okoliša,  Udruga dio financijskih sredstava osigurava vlastitim angažmanom i to prodajom unikatnih proizvoda nastalih na radionicama, prodajom starog papira te prodajom ulaznica za humanitarne akcije jednom do dva puta godišnje.

Iz tih razloga i ove godine Udruga "Srce" organizira Humanitarni koncert koji će se održati 02.05.2013.godine u Sportskoj dvorani u Svetom Ivanu Zelini.

Svoj nastup potvrdile su poznate  hrvatske estradne zvijezde,  Sandra Bagarić, Minea, Neda Ukraden, Lidija Bačić, Rajko Suhodolčan, Vlado Kalember, Mario Rucner, Željko Krušlin Kruška…

Više informacija možete pronaći na www.udruga-srce-zelina.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr