UČITELJICA OSTAJE BEZ POSLA

Ukida se razred u zagrebačkoj školi: Čak 14 učenika ispisalo se zbog jednog dječaka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
Ukida se razred u zagrebačkoj školi: Čak 14 učenika ispisalo se zbog jednog dječaka
18.09.2024.
u 15:47
"Pozivamo nadležna ministarstva da žurno promijene propise i omoguće školama i drugim tijelima dodatne ovlasti u odgojno-obrazovnom području, području socijalne zaštite i području suradnje roditelja sa školama u pitanjima dobrobiti djece", poručuju iz Grada Zagreba
Pogledaj originalni članak

Nakon što se 14 učenika ispisalo, ukida se razred u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. Naime, učenici su se ispisali zbog zlostavljanja od strane jednog razrednog kolege, doznaju 24sata. Također, portal doznaje kako će učiteljica koja je predavala tom razredu ostati bez posla. "Jučer poslijepodne smo doznali da se ukida taj paralelni razred u kojemu je ostalo samo dvoje učenika. Oni će doći u naš razred i predavat će im naš učitelj dok će njihova učiteljica, nažalost, ostati bez posla u našoj školi. Nju će vjerojatno prebaciti u neku drugu školu kao višak", kazali su roditelji učenika drugog razreda za 24sata.

Oni, naime, smatraju kako dječaku, koji je maltretirao svoje kolege, nisu na vrijeme izrečene mjere i opomene. "On je imao samo jednu opomenu i kasnije zabranu pohađanja boravka i to tek kad je situacija u prošloj školskoj godini eskalirala. Dobio je i asistenta, međutim njegovi su roditelji odbili da ga njihov sin ima", kažu roditelji. 

Prošli je tjedan Ministarstvo obrazovanja navelo da se dječak premješta u drugu školu, a potom više nije odgovaralo na pitanja, nego istaklo: "Obratite se školama." Iz Grada Zagreba rekli su da ne mogu javno iznositi informacije o učeniku te kako se oko konkretnih pitanja treba obratiti Ministarstvu. 

"Teški slučajevi poput ovoga mogu se dogoditi u bilo kojoj školi u Hrvatskoj i stoga pozivamo nadležna ministarstva da žurno promijene propise i omoguće školama i drugim tijelima dodatne ovlasti u odgojno-obrazovnom području, području socijalne zaštite i području suradnje roditelja sa školama u pitanjima dobrobiti djece", poručuju iz Grada. 

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Nizak vodostaj Save uzrokuje ograničenja u plovidbi
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Pogled na Split i mjesto gdje se nalazio Hotel Marjan
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
Slavonski Brod: Dobro raspoloženi strani radnici u šetnji i razgledavanju grada
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Koprivnica: Panoramski pogled na grad i okolicu
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Koprivnica: Panoramski pogled na grad i okolicu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Međimurje
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Virovitica: Grad kroz političku i društvenu scenu
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Virovitica: Slike s gradskih ulica
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Lika i Gorski Kotar
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Središte grada Gospića
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Split: Brojni turisti dan proveli u razgledavanju grada

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SB
Stroga Babaroga
16:21 18.09.2024.

Tko je to dijete, što mu se dogodilo, tko su ti roditelji?! Uspješno se od jednog psihički bolesnog djeteta stvorilo još 14 psihički oštećene djece, učiteljica ostala bez posla, ali nitko od onog koji su davno trebali reagirati na taj užas nije dobio otkaz, ne javljaju se na telefon za komentar. Zanima me što bi napravili da je njihovo dijete u razredu s nekim tko tako maltretira druge?

KO
KondorGoc
21:56 18.09.2024.

Uvijek je bilo siledžija u školi i to već od prvog razreda osnovne škole. Bili su kolovođe svih negativnih događaja, markiranja i slično. Ali se to nije iznosilo javno.

Avatar Ričard
Ričard
18:32 18.09.2024.

A učiteljica sad sa 33 godine mora u penziju