pedicab

Ulicama grada u plavoj rikši na električni pogon

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ulicama grada u plavoj rikši na električni pogon
23.12.2016.
u 17:00
U obilazak grada od danas se može triciklom na električni pogon
Pogledaj originalni članak

Nekad fijakerom, a od danas – rikšom. Po uzoru na brojne svjetske gradove, koji pri obilasku znamenitosti koriste upravo ovakav tip bicikl–taksija, i Zagreb sad nudi svoju inačicu vožnje na triciklu, naziva Pedicab.

Dojmovi odlični

Kako sami ističu, uz pomoć Turističke zajednice, ideju su oživili Emil Kirbiš i Filip Pribilović, koji su željeli spojiti kulturnu, ekologiju i komunikaciju.

– Promovira se kulturni aspekt jer gosti od naših vozača mogu čuti lokalne priče i običaje, poznate i nepoznate detalje o Zagrebu. Ekološki jer pedaliranjem podižemo svijest o zdravom načinu života i, na kraju, s obzirom na to da smo na najfrekventnijim lokacijama u gradu, idealan smo medij za komuniciranje i oglašavanje – objasnio je Emil Kirbiš te dodao kako vozačima Pedicab rikše u pedaliranju pomažu i elektromotori, a kako točno izgleda vožnja, Zagrepčani su mogli vidjeti danas od 13 sati na svečanoj vožnji ispred katedrale. Svoj je rad predstavilo deset vozača rikši, kojima danas ipak nije bio prvi put na cesti. Posljednjih tjedan dana, rekao je Kirbiš, Pedicab je prisutan na ulicama grada kako bi se Zagrepčani, ali i turisti privikli na nov način prijevoza.

– S testnim obilascima počeli smo kako bismo testirali vozila te dobili dojam o percepciji građana, a ono što je najvažnije, reakcije su odlične – rekao je Kirbiš te dodao kako su Zagrepčani u promocijskim vožnjama uživali, a ni prolaznici nisu ostajali ravnodušni pozdravljajući vozače i fotografirajući se s njima.

Cijena vožnje po dogovoru

Žele li se voziti od danas nadalje, zainteresirani će za to morati izdvojiti minimalno deset kuna.

– U Pedicab stanu dvije osobe, dok su cijene usluge u rasponu od deset kuna nadalje, a vožnja se obračunava vremenski, prema trajanju. U ponudi su razne mogućnosti obilazaka, ovisno o željama i interesima svakog gosta, a svaka se vožnja individualno dogovara – objasnio je Emil Kirbiš. Vožnja u plavoj rikši naručiti se može na internetskoj stranici pedicab.hr ili na brojeve telefona 095 322 0025 i 099 311 9140.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RU
ruhige
19:53 23.12.2016.

Stavimo još vozačima turbane na glavu, dovedimo i deve i eto krasne prezentacije naše trdicije i kulture

BO
bolesnodrustvo
12:41 26.12.2016.

Inače je vožnja rikšom ono što karakterizira zapadnjački kulturni krug pa samim tim i Zagreb.

DU
Deleted user
08:50 27.12.2016.

budući da sam igrom slučaja u Parisu, iste rikše i ovdje...kažu made in Bulgaria, zamolio bi gdin koji ima elektro kočije,fijaker da se javi u TZ i ponudi svoje usluge,takva nam usluga treba..naš elektrofijaker