BESPLATAN PRIJEVOZ

Umirovljenici, od sutra vam osobna u tramvaju neće pomoći: Treba vam ZET-ov pokaz, evo kako ga napraviti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Umirovljenici, od sutra vam osobna u tramvaju neće pomoći: Treba vam ZET-ov pokaz, evo kako ga napraviti
30.09.2024.
u 12:59
S prvim danom listopada prestaje prijelazno razdoblje kad je bilo dovoljno kontrolorima pokazati osobnu kako biste dokazali da ste stariji od 65 godina te da imate prebivalište u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Zagrepčani stariji od 65 godina te s prebivalištem u metropli od 1. lipnja imaju pravo na besplatnu vožnju ZET-ovim prijevozom, a u prijelaznom razdoblju koje traje još danas umjesto pokaza mogla se kontrolorima pokazati osobna iskaznica. To razdoblje, dakle, od sutra prestaje, a kako još postoje oni koji nisu izradili svoju ZET-ovu karticu, ovo je postupak koji trebaju učiniti. 

Korisnici koji već imaju Pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu, već su se na prodajna mjesta ZET-a od 1. lipnja, trebali javiti sa svojom Pretplatnom kartom te važećom osobnom iskaznicom koju je potrebno predočiti na uvid, a kako bi preuzeli svoj besplatni godišnji kupon. Ista procedura vrijedi i za korisnike koji imaju virtualnu Pretplatnu kartu unutar aplikacije Moj ZET.

Korisnici koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aplikaciju Moj ZET, za izradu i preuzimanje besplatnog kupona na prodajnom mjestu ZET-a potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte (koji će biti dostupan na prodajnim mjestima i na www.zet.hr). Uz odgovarajući Zahtjev, potrebno je priložiti jednu fotografiju, presliku prednje strane osobne iskaznice te predočiti osobnu iskaznicu.

Korisnik snosi trošak izrade kartice, a cijena iznosi 3,98 eura, dok se formiranje Pretplatne karte u aplikaciji Moj ZET ne naplaćuje. Osobe koje imaju pravo na besplatni prijevoz jer su starije od 65 godina, no već su za ovu godinu preuzele kupon po bilo kojoj osnovi Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, ne moraju mijenjati svoj postojeći kupon do isteka valjanosti, odnosno do 31. prosinca 2024. godine.

Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona. Pretplatnu kartu moguće je izraditi na prodajnim mjestima ZET-a: Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu. Valjanost kupona teći će od prvog dana u mjesecu njegovog preuzimanja te će vrijediti narednih 12 mjeseci.

Za korištenje pretplatne karte unutar mobilne aplikaciji MojZET, prethodno je potrebno aplikaciju preuzeti na mobitel putem trgovina Google play ili App store i registrirati se unutar aplikacija. Zatim je procedura ista kao i za izradu pretplatne karte, odnosno potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a, priložiti Zahtjev, odgovarajuću fotografiju te dati na uvid osobnu iskaznicu. Izrada virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET se ne naplaćuje.

Foto: 24sata
Nesreća u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Automobil udario u tramvajsku stanicu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Automobil udario u tramvajsku stanicu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KU
kublajkhan
13:20 30.09.2024.

Još samo par mjeseci nas dijeli od odlaska umemosa iz našeg Zagreba. Tik - tak, tik - tak...