Jarunsku tržnicu svakodnevno, u potrazi za domaćim i svježim namirnicama, obilazi i umirovljenica Dragica Jurina
Sastojci (za četiri osobe)
pola kile mahuna – 17 kuna
1 mrkva – 2 kune
1 luk – 2 kune
1 korabica – 5 kuna
4 krumpira – 2 kune
pileći file – 40 kuna
koncentrat rajčice – 7 kuna
voda, maslinovo ulje, sol, papar, vegeta
Cijena: 68 kuna
Postupak:
Očistiti pola kilograma mahuna i narezati na manje komadiće. Nakon toga nasjeckati luk i staviti ga na ulje. Neka se luk dinsta 5 minuta na laganoj vatri te dodati mahune. Dodati i žlicu vegete, malo soli, papra, crvene paprike, peršin i lovorov list, podlijati s malo vode. Nakon 15 minuta dodati 2-3 žlice koncentrata rajčice, dinstati još nekih 20 minuta i jelo je gotovo. Uz mahune, gospođa Dragica Jurina svojim će unucima danas pripremiti i pečeni pileći file. Meso je potrebno očistiti, malo posoliti i peći po 10 minuta sa svake strane na maslinovu ulju. Kao još jedan prilog, Jurina će spremiti kuhani krumpir.
Njega je potrebno oguliti i kuhati u slanoj vodi dok ne omekša. Kao predjelo uz ovaj ručak Jurina će svojoj obitelji poslužiti juhu od junetine i pilećeg hrpata koju je skuhala dan prije. Za desert će pak poslužiti jagode, koje je za deset kuna kupila na Jarunskoj tržnici.
>>Za prave ljubitelje – pileća jetrica na saft sa žgancima i salatom