gastro turopolje

Uz mnoštvo prisutnih turopoljsku hranu okusili su i mnogi poznati

Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
Foto: Ljiljana Sremić
Gastro Turopolje (1)
11.11.2012.
u 16:37
Svi restorani koji su sudjelovali u manifestaciji pripremili su specijalitete i delicije iz vlastite ponude te ih ponudili građanima na najdužem nedjeljnom turopoljskom stolu
Pogledaj originalni članak

Manifestacija Gastro Turopolje koja promiče autohtonu kuhinju, zdravu hranu i zdrav način života održana je kao i svake godine u Velikoj Gorici 11. studenog ispred Muzeja Turopolje.

Svi restorani koji su sudjelovali u manifestaciji pripremili su specijalitete i delicije iz vlastite ponude te ih ponudili građanima na najdužem nedjeljnom turopoljskom stolu. Građani Velike Gorice tako su ove nedjelje imali priliku okusiti pražetinu s vrganjima, podrapanog dedeka, bijele žgance, domaći pršut, štrukle i mnogo drugih domaćih jela. Našla se tu i poznata Hrvatska baklava koju je izumio velikogorički slastičar Memetali Zenuni koji je ovom prilikom prezentirao i svoj novi proizvod Obaminu tortu koju je ispekao u čast pobjede na izborima Baracka Obame.

Uz obilje hrane, domaćih vina, jabuka i kestena za dobru zabavu pobrinuo se najbolji turopoljski tamburaški sastav „Ružmarin“. Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević. Uz mnoštvo prisutnih domaću turopoljsku hranu okusili su i mnogi poznati iz javnog i političkog života u Hrvatskoj, među njima i zastupnik HNS-a u Hrvatskom saboru Goran Beus Richembergh.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RA
radnica
12:15 12.11.2012.

Nije važno što je to događaj koji predstavlja našu tradiciju i naše kulinarstvo, važno je da su bili prisutni mnogi *poznati*. Pa koga to zanima? I k tome "specijaliteti i delicije". Očito ne znate hrvatski. A nemate ni rječnik. O uredniku i lektoru neću ni počinjati.

DU
Dudek
18:31 12.11.2012.

Naši poznati idu gdje ima klope mukte. Taj dan nije naposlu dobio plaćano.Ti srotinjo stenji kao Dalmatinski tovar.