Floraart na Bundeku

Uživajte u cvijeću, kupite ga ili pokupite savjete za uzgoj i njegu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
floraart
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
floraart
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
floraart
21.05.2014.
u 15:30
Posjetitelji će u cvijeću moći uživati od srijede od 13 sati, kada će izložba biti službeno otvorena, do 21 te ostalim danima od devet do 21 sati
Pogledaj originalni članak

Sljedeći tjedan, od srijede 28. svibnja do nedjelje 1. lipnja, na Bundeku će se održavati Floraart, a svi posjetitelji 49. međunarodnu vrtnu izložbu moći će razgledati besplatno. Na više od 30 hektara otvorenog i tri tisuće četvornih metara zatvorenog prostora bit će izloženo brojno ukrasno bilje, rezano cvijeće, oprema za uređenje vrtova i dječjih igrališta, sjemenje, umjetno cvijeće, posude i sve ono što ide uz cvijeće. 

Ovogodišnji 49. Floraart najavio je gradonačelnik Milan Bandić kazavši da je Bundek postao dnevni boravak brojnim Zagrepčanima dok je Biserka Kirin iz Zrinjevca, dugogodišnja glavna organizatorica izložbe, istaknula da je Bundek toliko lijep da mu uređenje gotovo i nije potrebno.

– Ove godine imat ćemo nešto skromniju izložbu zbog svima znanih prilika, no od onih izlagača koji dolaze očekujemo maksimum – kazala je Kirin. Direktor Zrinjevca Igor Toljan kazao je pak kako je Bundek biser grada Zagreba pa i šire i da su brojne turističke zajednice prepoznale Bundek kao nezaobilaznu destinaciju pa Floraart dolazi kao još jedna atrakcija u toj promociji Zagreba

Sljedeće godine održat će se jubilarna 50. izložba Floraart pa je gradonačelnik Milan Bandić predložio da se već sada zasade ruže penjačice na toalete i da ih obrastu. – Sad sam išao prati ruke u toalet, a znamo da odande nikad ne dolaze fini mirisi. No odmah pokraj zasađena je ruža koja lijepo miriše pa predlažem da ih se zasadi više pa da i ondje miriše – predložio je Bandić.

Posjetitelji će u cvijeću moći uživati od srijede od 13 sati kada će izložba biti službeno otvorena do 21 sat te ostalim danima od devet do 21 sat, uz nastupe tamburaša i kulturno-umjetničkih društava. U petak od 12 do 15 sati održat će se prezentacija novih tehnika u aranžiranju cvijeća, u subotu od 10 do 11 sati posjetitelji će moći sudjelovati u radionici aranžiranja kaktusa, a u nedjelju u 10 sati održat će se predavanje o ružama. Od srijede do nedjelje u 17 sati te subotom i nedjeljom u 10 sati djeca će moći poslušati neku od priča akademskog glumca Dražena Bratulića.

Najmlađi će moći pogledati i brojne predstave: u  srijedu u 18 sati ''Životinjsko carstvo'' kazališta Tvornica lutaka, u četvrtak u 11 i 18 sati ''Ulični skitači'' scene Gorica, u petak u 11 i 18 'Prof.Baltazar – put oko svijeta' kazališta Smješko, u subotu u 11 i 18 sati ''Plesna haljina žutog mačka'' u izvedbi djece iz OŠ Frana Krste Frankopana te u nedjelju u 11 i 18 sati ''Bajku o ribaru i ribarici'' u izvedbi kazališta Smješko.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.