Plac - patrola

Vanjin zdravi ručak - tjestenina s povrćem

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
28.05.2014., Zagreb - Za rubriku Sto ima na placu. Vanja Mamic. Photo:
Pasta fusilli salad
29.05.2014.
u 15:00
Dizajnerica interijera Vanja Mamić priprema zdravo predjelo i glavno jelo, koje će zasladiti palačinkama s jagodama
Pogledaj originalni članak

Sastojci: češnjak - 4 do 6 kuna za svežanj; mrkva - 10 kuna kilogram; rotkvice - 5 kuna; grašak - 25 kuna kilogram; bob - 20 kuna kilogram; jagode - 10 kuna mjerica; maline - 15 kuna mjerica; limun - 12 kuna; tjestenina - 10 kuna

Postupak:

Približavanjem ljeta, svi više počinju paziti na izgled, a da je zdrava i raznolika prehrana bitna da bismo se dobro osjećali, pa i dobro izgledali zna i dizajnerica interijera Vanja Mamić. Jutro je provela na tržnici Kvatrić gdje je kupovala voće i povrće za ručak.

Foto: Thinkstock

– Predjelo i glavni obrok će mi definitivno biti zdravi, prvo goveđa juha, a zatim kao glavno jelo slijedi tjestenina s povrćem – rekla je Vanja Mamić, koja je na namirnice jučer potrošila oko 300 kuna, a kupila je mrkvu, češnjak, rotkvicu, grašak, bob, jagode, šumske jagode, maline, limun i tjesteninu.

Nakon zdravog obroka dan treba zasladiti i desertom, a ona je u planu imala čak dva.

– Za desert ću spremati fine palačinke sa šumskim jagodama, a do kraja dana pokušat ću napraviti i slatko osvježenje od jagoda, malina, kefir sira s agava sirupom – veseli se Vanja Mamić.

>>Ne sanjajte, stvorite sami okuse Istre na svojim tanjurima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.