plac patrola

Varivo od graha i repe s kobasicom za sve generacije

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Varivo od graha i repe s kobasicom za sve generacije
28.03.2013.
u 17:00
Umirovljenica Nataša Bartol na Dolcu kupuje tek svježu salatu. Dio povrća i namirnica, kako kaže, sama uspješno sadi
Pogledaj originalni članak

Umirovljenica Nataša Bartol najviše jednom tjedno posjeti Dolac, gdje kupi svježu salatu. Cijenama, kaže, nije zadovoljna jer su za neke proizvode prilično visoke, no zato si sama posadi raznoliko povrće i druge namirnice od kojih radi ukusna jela.

– Danas sam kupila zelenu salatu za 12 kuna te 20 jaja za 30 kuna. Ne idem često, otprilike dva puta mjesečno, a nekad povedem i unuku Karlu koja voli razgledati ponudu – kazala je Nataša.

Sastojci (za jednu osobu)

100 grama graha – 2 kn

200 grama kobasice – 15 kn

250 grama repe – 2 kn

Postupak:

Očistiti grah i namočiti ga u vodi, a zatim prebaciti u čistu vodu i staviti kuhati. Kobasicu nasjeckati na manje dijelove te staviti kuhati u poseban lonac. Svježeg luka i češnjaka može se dodati nasjeckanog po želji, za aromu. Kuhati otprilike dva sata, dok grah ne omekša. Kada se kobasice skuhaju, dodati ih u varivo i nastaviti kuhati. Očišćenu repu nasjeckati na komade i dodati u varivo te nastaviti kuhati još otprilike sat vremena. Začine – sol, vegetu i malo papra dodati po želji. Na kraju napraviti zapršku, odnosno na ulju popržiti brašno i dodati ga u varivo. Još jednom kratko prokuhati i ostaviti da se malo ohladi. Varivo je potom spremno za posluživanje.

>>Za prve proljetne dane Ružica kuha lagano – brokulu i losos

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.