plac-patrola

Varivo od kelja i pečeni pileći fileti uz salatu

Foto: 'Davor Visnjic/PIXSELL'
Varivo od kelja i pečeni pileći fileti uz salatu
24.10.2013.
u 17:00
Topla jesen donosi obilje plodova na utrinsku tržnicu. Mlada majka namirnice najčešće kupuje na tržnici Utrine
Pogledaj originalni članak

Ručak za svoga sina Nou i sebe priprema Sanja Vidović iz Odre. Mlada majka namirnice je nabavila na tržnici u Utrini.

Sastojci:

40 dag pilećih prsa - 20 kuna

50 dag kelja - 6 kuna

pušlek grincajga - 7 kuna

zelena salata puterica - 3 kune

2 češnja češnjaka - 3 kuna

2 veća krumpira - 3 kune

1 žlica vegete

sol

papar

1 žlica ulja

1 žlice brašna

1 žlica octa

Za 2 osobe

Postupak:

Sanja Vidović iz Odre odlučila je skuhati varivo od kelja s pečenim pilećim filetima uz zelenu salatu i pileću juhu. Glavicu kelja nasjeckat će na manje komade i staviti u lonac vruće vode. Isto će učiniti i s očišćenim krumpirima koje je prethodno narezala na kockice. U lonac dodaje vegetu. Nakon pola sata za bolji okus dobro je dodati nasjeckanog češnjaka i papra.

Na naglo će ispeći bijelo pileće meso. Zelenu salatu začinit će uljem i octom. 

>>Varivo od poriluka za okrepu u hladne dane

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.