Sastojci:
800 grama poriluka - 7 kuna
600 grama špinata - 10 kuna
1 glavica luka - 2 kune
2 češnja češnjaka - 5 kuna
2 veća krumpira - 3 kune
50 g slanine - 5 kuna
šaka riže - 3 kune
sol
papar
1 žličica mljevene paprike
2 žlice brašna
Za 4 osobe
Postupak:
Poriluk oprati i narezati na kolutove pa kratko prokuhati u slanoj vodi. Na ulju popržiti luk i češnjak, dodati poriluk i krumpir nasjeckan na kockice. Posoliti i popapriti pa pirjati nekoliko minuta. Preliti vodom i pustiti da kuha tridesetak minuta. Napraviti zapršku, na ulju popržiti slaninu nasjeckanu na trakice, dvije žlice brašna i žličicu mljevene paprike. Umiješati zapršku i pustiti da prokuha. Pred kraj kuhanja staviti špinat i šaku riže. Ovakvo varivo često je na obiteljskom meniju umirovljenice Vere Galić (70), a stari recept potječe iz Hercegovine. Namirnice kupuje na placu u Utrini.