Adžićeva vina koja su se pila na inauguraciji predsjednice RH, domaći čvarci, maslinovo ulje iz Marine kod Trogira, pršut iz Metkovića...
Neki od proizvoda u ponudi delikatesnog dućana Hrvatska kuća, u posljednjih godinu dana otkako je otvoren postali su pravi hit na Dolcu. Građani već dobro znaju put do malog boksa u unutarnjem dijelu tržnice - odlaze ravno po "najbolje što se na tržištu nudi" - kako opisuje vlasnik Tomislav Brlošić. Njegova priča počela je veleprodajom livanjskog sira još 2009. pa je, malo po malo, počeo upoznavati male proizvođače i njihove proizvode.
– Danas sam s njima prijatelj, tako da se ne radi isključivo o poslu. Ovako oni dobivaju mjesto gdje proizvode mogu plasirati - kaže Brlošić, te dodaje da će nakon Nove godine uvesti i proizvode Hrvata koji žive u inozemstvu. No, ono po čemu je Kuća postala prepoznatljiva su pršut, kobasice, kulen i kulenovu seku od crne slavonske svinje.
–Dokaz da nije industrijsko jest to da već tri mjeseca u ponudi nemamo kobasice od crne svinje jer jednostavno nisu dozrijele. No uskoro ćemo i nju ponovno prodavati - kaže Brlošić. Tražen je i kravlji sir s tartufom, vrgoračko vino Trnak...
Migranti pojeli sve pa sad fali?