novo za bolji rad

Veleučilište Velika Gorica širi se i na zgradu Vatrogasnog doma

Foto: Veleučilište
veleučilište VG (1)
Foto: Veleučilište
veleučilište VG (1)
Foto: Veleučilište
veleučilište VG (1)
12.03.2013.
u 21:00
Druga faza radova podrazumijeva gradnju još jedne zgrade na mjestu sadašnjeg parkirališta na Zagrebačkoj ulici
Pogledaj originalni članak

Veleučilište Velika Gorica, u kojem se obrazuje više od 1500 budućih stručnjaka očne optike, upravljanja u kriznim uvjetima, održavanja računalnih sustava, zrakoplova i motornih vozila, uskoro će nastavu pohađati u novim prostorijama. Naime na jedinoj visokoškolaskoj ustanovi u Gorici započeli su radovi na proširenju objekta i to na susjednoj zgradi Vatrogasnog doma.

– Na postojećoj zgradi Vatrogasnog doma nadogradit ćemo novih preko tisuću četvornih metara nastavnih prostorija i laboratorija. Time ćemo znatno smanjiti broj nastavnih prostorija i radilišta za koje trenutno Veleučilište plaća najam – poručio je Alen Stranjik s Veleučilišta.

Studenti će u nove prostorije moći useliti s akademskom godinom u listopadu. 

– Ishodili smo svu potrebnu dokumentaciju za nadogradnju zgrade, a potpisivanjem sporazuma grad je dao suglasnost na prijenos prava građenja na Veleučilište. Druga faza radova podrazumijeva gradnju još jedne zgrade na mjestu sadašnjeg parkirališta na Zagrebačkoj ulici. No ta je faza planirana kada se osiguraju svi potrebni preduvjeti, prije svega novac. Planiranje druge faze bio je preduvjet Konzervatorskog zavoda u Zagrebu za dobivanje suglasnosti za nadogradnju zgrade Vatrogasnog doma - objašnjava Stranjik. Samo nadogradnja prve faze koštat će 14 milijuna kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VV
Vražji Vrag
21:16 12.03.2013.

Širi se veleučilište, a sveučilištarci traže ukidanje školovanja po "bolonji"