NA SLJEME, NA SLJEME...

Veliko sanjkalište na skijaškoj stazi

09.12.2002.
u 00:00
* Skijaški će spustovi biti otvoreni ako bude snijega, a pripomoći će i snježni topovi
Pogledaj originalni članak

Snijeg koji je ove zime prvi put zabijelio Zagreb najviše je razveselio djecu, što je brojne roditelje nagnalo prema omiljenom gradskom sanjkalištu - Sljemenu. Pred Kraljičinim zdencem naišli smo na snježnu obitelj koja redovito posjećuje Medvednicu. Trogodišnja Niki i petogodišnja Lena prave su majstorice za snježne vratolomije zahvaljujući tati koji im je usadio ljubav prema snijegu i zimskim sportovima.

- Stanujemo u Gračanima, pa smo često na Sljemenu. Jutros kada su cure vidjele snijeg znali smo da slijedi sanjkanje - rekla je mama Violeta vukući plastične sanjke na kojima su dvije djevojčice uživale poput snježnih kraljica.

Skijaška odijela, šarene kape i šalovi bili su obvezna toaleta snježne sljemenske nedjelje na glavnoj skijaškoj stazi, koja je ovaj put služila samo sanjkačima. Jedanaestogodišnji Grga i njegov prijatelj Tomislav bili su najhrabriji izvodeći akrobacije na novim plastičnim sanjkama, kamikazama.

- Jedva sam dočekao snijeg. Ove kamikaza-sanjke puno su brže od drvenih, koje su mi dosadne jer su spore. Za par tjedana idem na skijanje, pa ću se izguštati do mile volje - u dahu je ispričao Grga dok je izbjegavao snježnu grudu koju mu je namijenio prijatelj Tomislav.

Skijaška staza jučer je uprizorila i jednu snježnu premijeru - jednogodišnja Tia prvi je put doživjela snijeg i sanjkanje pod budnim okom tate Arsena i seke Manuele. Neustrašivi trio bez problema je svladavao hupsere, a mala Tia se pritom ponijela vrlo profesionalno. Nakon sanjkanja mali sportaši su završili s roditeljima u nekom od planinarskih domova, gdje su mokri i gladni navalili na jelo. Nakon okrjepe roditelji su uživali pijuckajući kuhano vino, a najmlađi su temeljito očistili stolove ispred domova jer su im njihovi snježni stolnjaci poslužili kao grude.

J. Sučić

Pogledajte na vecernji.hr