Oskarovac u zagrebu

VIDEO Spaceyu su u Mintu pripremili posebno iznenađenje, oduševljeno je pljeskao

Foto: Privatni album
Jakov Sedlar, Kevin Spacey, Ewan Lovenstein, Dominik Sedlar
Foto: Privatni album
Kevin Spacey
Foto: Privatni album
Jakov Sedlar, Kevin Spacey, Ewan Lovenstein, Dominik Sedlar
Foto: Privatni album
Kevin Spacey, Ewan Lovenstein, Dominik Sedlar
Foto: Jakov Sedlar
Kevin Spacey na novogodišnjem tulumu u Zagrebu
01.01.2022.
u 14:28
Sedlar, Spacey i društvo zabavljali su se u Mintu uz elektronsku glazbu do jedan sat kada se vratio u Hotel Esplanade. Pili su vino, votku i šampanjac, a na novogodišnjem meniju bili su pljukanci s tartufima, crni rižoto, drniški pršut i paški sir
Pogledaj originalni članak

Hollywoodski glumac Kevin Spacey već četvrti dan boravi u Zagrebu gdje je dočekao Novu godinu u društvu redatelja Jakova Sedlara, njegovog sina Dominika i producenta Frana Juraja Prižmića. Spacey je u Zagreb stigao na poziv Jakova Sedlara, a u danima koji slijede njih će dvojica započeti snimanje igrano-dokumentarnog filma o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Dvostruki oskarovac u Zagrebu se odlično provodi, a posebno ga je oduševila i dirnula dobrodošlica koji su mu priredili Zagrepčani.

- Rekao mi je da nigdje nije imao ovakav doček kao u Zagrebu. Ljudi su oduševljeni s njim, pozdravljalju ga, fotografiraju.. - rekao je Spaceyev domaćin Jakov Sedlar. Svoj novogodišnji odmor prije početka snimanja Spacey provodi šećući zagrebačkim ulicama, a grad ga se, kaže Sedlar jako dojmio.  

- Silvestrovo smo proveli u šetnji gradom. Popili smo piće u Kavkazu, posjetili Fuliranje, prošetali Gornjim gradom, pokazao sam mu zagrebačku prvostolnicu- opisuje Sedlar. Od svih zagrebačkih znamenitosti, najviše mu se svidjelo Hrvatsko narodno kazalište.

- Ušli smo u zgradu i bio je očaran. Dojmila ga se arhitektura, detalji, a najviše velika scena na kojoj je postavljena scenografija baleta "Orašar". U jednom trenutku, popeo se na scenu i počeo govoriti monolog iz "Rikarda II", drame Williama Shakespearea - otkrio je Sedlar.

Foto: Privatni album
Jakov Sedlar, Kevin Spacey, Ewan Lovenstein, Dominik Sedlar

Novu godinu Spacey je dočekao u zagrebačkom klubu Mint u blizini Cibonina tornja. Uz Jakova i Dominika, društvo su mu pravili njegov menadžer Ewan Lowenstein s kojim je stigao u Zagreb te filmski producent Fran Juraj Prižmić, njegova djevojka i prijatelji.

- Spacey je veliki štovatelj ruskog redatelja, glumca i teatrologa Konstantina Stanislavskog. Kao i svi najbolji holivudski glumci, studirao je glumu prema njegovoj Metodi. Zbog toga sam mu poklonio potpisanu fotografiju Stanislavskog u Zagrebu iz 1922. te knjigu Slavka Batušića "Stanislavski u Zagrebu"- naveo je Sedlar. Poklonu se Spacey jako obradovao, a još mu se više svidio poseban program koji su mu pripremili u Mintu.

Oko 23 sata na platnu pozornice prikazani su inserti iz filma "Vrtlog života", za koji je Spacey 1999. osvojio Oscara za glavnu mušku ulogu.

Anja Bijelić, glavna plesačica Minta odjevena u crvenu haljinu, plesala je na obruču koji je visio sa stropa i publiku obasipala ružinim laticama uz taktove glazbe iz filma. 

- Nije to očekivao pa se baš oduševio što se moglo vidjeti po osmijehu na njegovom licu. Sve vrijeme trajanja oduševljeno je pljeskao i smijao se - kazao je Sedlar.

U Mintu je vladala velika gužva, a posjetitelji su bili oduševljeni što u Novu 2022. ulaze u društvu slavnog Hollywoodskog glumca. U jednom trenutku veći broj gostiju prišlo je stolu gdje je sjedio Spacey jer su se s njim željeli fotografirati. Glumac se pozdravio sa svima te strpljivo pozirao za brojne selfije.

Sedlar, Spacey i društvo zabavljali su se u Mintu uz elektronsku glazbu do jedan sat kada se vratio u Hotel Esplanade. Pili su vino, votku i šampanjac, a na novogodišnjem meniju bili su pljukanci s tartufima, crni rižoto, drniški pršut i paški sir. Spacey u Hrvatskoj boravi i danas, a dan će provesti šećući Zagrebom, gradom koji ga je oduševio i pripremio mu toplu dobrodošlicu.

- Danas ćemo razgovarati i o filmu koji snimamo. Ako sve bude teklo po planu, snimanje bi trebalo početi već sutra- najavio je Sedlar. Scenarij za igrano-dokumentarni film u kojem će glumiti Spacey napisao je Hrvoje Hitrec, a bavi se Tuđmanovim potezima u vrijeme trajanja vojno-redarstvene operacije Oluja. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
19:17 01.01.2022.

je li na meniju bila pizza sa sirom?

PO
pointmaker
16:43 01.01.2022.

Znaci umjesto sheena spacey i ostatak ekipe iz bogorodice. Takav ce i biti film...😃 Da mu senije dogodilo to sa optuzbama nikada nebi pristao. On je klasa od glumca.

PA
pax5
15:19 01.01.2022.

Koliko će Nina financirati? A da, to je hr film onda 0 kn...